Wpis z mikrobloga

Mogłem wygenerować wyższą rozdzielczość [to po lewo to jeszcze lekko edytowany oryginał] ale w sumie to nie przypuszczałem że dopieszczanie ręczne tego co wypluje ej aj będzie takie fajne, w moim przypadku to nauka różnych stylów

#tworczoscwlasna #sztucznainteligencja #bingimagecreator #rysujzwykopem #aiart #ai
czasnawybory666 - Mogłem wygenerować wyższą rozdzielczość [to po lewo to jeszcze lekk...

źródło: imgonline-com-ua-twotoone-Flo92j4FYC

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sirgorn: kolejna co nie rozumie jak działa ai... literalnie w generatorze ustawiasz wszystko pod siebie, w przyszłości będzie jeszcze więcej opcji i ustawień, ale TAK, to jest MÓJ obraz i nikt inny NIE MA takiego samego, więc to co se na nim edytuje jest w 100000000000000000% MOJE
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: jezu, ale się striggerował, a nawet nie taki miałem cel.
Doskonale rozumiem jak działa generowanie obrazów AI - jak to mawia klasyk "na początku był chaos", a potem powstał obrazek.
  • Odpowiedz
@sirgorn: to nie pisz w ten sposób, przecież do cholery w tym cholernym środowisku każdy ma teraz buldupy że ktoś se robi bazę w ej ai i edytuje jak chce i już płaczą że to nie jest ich praca, a czym to się różni od typów co biorą tła z neta, blurują i udają że sami je zrobili? po cholerę mam ślęczeć godzinami nad czymś co mam od ręki sobie
  • Odpowiedz
każdy ma teraz buldupy że ktoś se robi bazę w ej ai i edytuje jak chce i już płaczą że to nie jest ich praca, a czym to się różni od typów co biorą tła z neta, blurują i udają że sami je zrobili?

@czasnawybory666: I słusznie, bo to nie twórczość własna, a przynajmniej nie w większości. Wpisanie słów kluczowych do generatora, to żadna twórczość ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
wróć do kartki i ołówka i porzuć cyfryzacje

@czasnawybory666: Czym innym jest rysowanie czy malowanie np. za pomocą tabletu graficznego, a czym innym generowanie gotowej grafiki z promtów ¯\(ツ)/¯ Można być cyfrowym artystą, nie posuwając się do takiej błazenady jak ty. Nikt Ci nie broni tego robić, ale błagam nie używaj tagu z "twórczością" bo to jest śmieszne, a w sumie to nawet żałosne.
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: @sirgorn: Imho z AI jest taki problem, że trudno powiedzieć, co autor stworzył świadomie, a co - często podświadomie - zaakceptował jako gotowiec z generatora. Tego problemu nie ma z narzędziami, które używają języka wizualnego - za każdą części pracy odpowiadasz wtedy ty, i świadomie komponujesz obraz - nawet jeśli tylko robisz kopiuj-wklej z innych obrazów. Podczas tego procesu często reflektujesz nad tym, jak ma być odbierana
  • Odpowiedz