Wpis z mikrobloga

Jaka piękna manipulacja, oglądam w tle tvn24 i jak zwykle niezawodni - Oki, prezentacja danych jaki im dostarczyli, ALE w jaki sposob?

Ano prowadzący mówi ze co prawda mamy spadki prawie wszędzie, ALE w Warszawie i Wrocławiu do gory ;) Tam juz kij ze zero refleksji ze wszędzie leci poza 2 miastami, to moze o cos tu chodzi, ale ja nie o tym. Popatrzcie na kolory.

Wzrosty - wiadomo, jak na giełdzie, na zielono. Bo ludzie sie cieszą jak mieszkania rosna :)))
Tylko czemu jak rosna rachunki za prad, gaz, smieci itp - to tam też wzrosty ZAWSZE sa na czerwono? A jak rządzi pis - to na bordowo z płomieniem :))

Spadki - a to juz bez kolorku... nie ze na czerwono, zeby zachować spójność z zielonymi wzrostami. Spadki sa smutne, nie ma co ich podkreślać.

A potem mi gadają ze "rynek zadecydowal" - tym czasem przykład rynku informacyjnego... I tak tak, to jest niuans, ale jednak suma tych niuansów wpływa na ogólny odbiór sytuacji.

#nieruchomosci
del855 - Jaka piękna manipulacja, oglądam w tle tvn24 i jak zwykle niezawodni - Oki, ...

źródło: temp_file3136075335503175810

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@del855: dla mnie śmieszne jest, że ktoś analizuje na poważnie w ogólnopolskich mediach zmiany cen rzędu 1-3 p.p. miesiąc do miesiąca. Przecież to wystarczy, że deweloper w danym mieście odpali akurat budżetową/droższą inwestycję i masz taki spadek/wzrost.
  • Odpowiedz
@del855: ma byc zielone bo boomerzy ogladajacy tvn sa juz "zaladowani" w nieruchy lub maja mieszkanie i musza sie cieszyc ze ich m3 w PRLowskiej wielkiej plycie idzie w gore ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz