Aktywne Wpisy
Dajcie_zyc223 +56

MackaCthulhu +36
Przechodzę drugi raz Cyberpunka, pierwszy był zaraz po premierze, teraz po latach, poprawkach i z dlc. Hejt z jakim gra się spotkała te parę lat temu powinien być opisywany jednym ciągiem z polowaniami na czarownice i pogromami semitów. ARCYGRA, nigdy nie grałem w lepszą.
#gry #cdprojektred #cyberpunk2077 #wiedzmin
#gry #cdprojektred #cyberpunk2077 #wiedzmin

Mirasy czy jest na rynku jakaś naprawdę dobra margaryna, która by była smakowo bardzo podobna do masła? Jest na rynku tego tyle, że nie wiadomo która może być dobra, a która syfiasta. Z masłem jest dużo łatwiej, bo każde smakuje podobnie.
https://www.rmf.fm/styl-zycia/zdrowie/news,76871,to-najzdrowszy-tluszcz-na-swiecie-naukowcy-wlasnie-to-potwierdzili.html
@niegwynebleid: Tak to było kupę lat temu, gdy margarynę robiło się przez uwodornianie tluszczów roślinnych, przez co powstawały tłuszcze trans w dużych ilościach. Nieaktualne, teraz są nawet zdrowsze od masła.
Ale dalej mniej smaczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Smarek37: ja sie przerzucilem na serki do smarowania z maksymalnie prostym skladem
Masło wygrywa składem - zawsze.
Margaryna w typie Optima Cardio Cholesterol wygrywa makro - zawsze.
Masło jest zdrowsze ze względu na skład, ale margaryna ma też
źródło: Bez tytułu
Pobierz@niegwynebleid: dlaczego brednie wypisujesz?
@Smarek37: no i miał rację. Współczesne margaryny są zdrowsze niż masło. Są też specjalne margaryny ze sterolami dla ludzi o podwyższonym LDL.
@Miii_Kiii: współczesne margaryny nie zawierają tłuszczów trans. Macie nieaktualną wiedzę.
@GandalfThePro: nie wypisuj bzdur, masz nieaktualną wiedzę.
@Smarek37: ja tego nie zauważam. Łatwo zeskrobywać masło nożem, a nawet jak się odkroi cienkie kawałki, to i tak zaraz zmiękną na chlebie.
Mam w lodówce 4 lub 8 stopni i z twardością masła nie mam problemu. No ale to może być kwestia przywyczajenia.
Niektórzy w ogóle nie