Wpis z mikrobloga

#alkoholizm Taki byłem mocny, kilka miesięcy nie piłem. Wypiłem p--o i od tego się zaczęło,wpadłem w 2 tygodniowy trans. Z robotą już się mogę pożegnać. No nic, zaczynam od nowa
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Taki byłem mocny, kilka miesięcy nie piłem. Wypiłem p--o i od tego się zaczęło

@Icekbicek123123: kolejny, któremu milion ludzi nie wytłumaczyło i się na własnej dupie musiał przekonać.
Nie peniaj, "w tej szkole każdy być musi" jak mawiał klasyk.
Jutro znowu wschodzi słońce i tyle.
  • Odpowiedz
Wiem głupi jestem, bo wiedziałem jak to się skończy a mimo wszystko ciągnęło mnie do tego

@Icekbicek123123: to jest motto jakie nam WSZYSTKIM wyryją na nagrobku. To jest przecież wyznanie wiary każdego uzależnionego. Ale, surprajz, da się z tego wyjść. Metody są różne, nie wszystkie na każdego działają, ale DA SIĘ.
Kojarzysz historię o puszczce Pandory, jak otworzyła to z niej wyleciały wszystkie nieszcęścia? Wiesz co wyleciało ostatnie? W greckiej
  • Odpowiedz
@drakan8: U mnie dużo problemów z samym sobą to wyszło jak wytrzeźwiałem. Także tak - terapia to często podstawa.
@Icekbicek123123 jak jest źle to się zapisuj do ośrodka. Czasem się zamknąć trzeba. Od zera nie zaczynasz, wiedzę już masz.
  • Odpowiedz
@Icekbicek123123: Dzięki za ten wpis. Wiedza to powszechna, ale zawsze pamiętać o kolejnym konkretnym przypadku gdyby przypadkiem ktoś chciał na piwko namówić. Inna sprawa, że nastawiłem swój mózg już na racjonalne podejście, wchłonął naukę o szkodliwości i szkoda by mi było moich dwóch szkrabów, którzy teraz chłoną świat jak gąbkę, a do tej wizji browarowy ojciec absolutnie mi się nie wpisuje. Ogólnie chęci napicia nie mam obecnie żadnej, ale straszą
  • Odpowiedz
@astrodamus: Tak, ostrożności nigdy nie za wiele. Mi też się chlać nie chce, tylko jest mi teraz strasznie w życiu c-----o. I nagle brakuje dawnego "leku"
  • Odpowiedz
@Icekbicek123123: Nie załamuj się tym Miras. Nie jeden po długiej przerwie wracał do tango. Taka jest właściwość alkoholizmu , że po przerwie idzie się w ostry dance na kilka tygodni. Pamiętaj , że każde wypicie w twoim przypadku to starta w pierwszej kolejności zdrowia , pieniędzy i stworzenia sobie dodatkowych problemów. Po ciągu alkoholowym zostaje tylko złość , drżenie rąk i strach. Jak masz możliwość to zgłoś się do specjalisty.
  • Odpowiedz