Wpis z mikrobloga

Wyszło mi, że rocznie wypijam troche ponad 4l czystego alkoholu i chciałbym go troche ograniczyć. Ale co mi nie daje spokoju to, ze średnie spożycie to aż 11l na łebka, a pezyjmuje sie, że ok 40% w ogole nie pije albo symbolicznie.

Powiedzcie mi kto to wypija i "nadrabia" średnia? Jak to jest możliwe ze ktoś chleje te 20 litrów rocznie?.

#alkoholizm #a-----l
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu: P--o ma 25g czystego alko. Pije +/- 8 piw dziennie. Co daje 200ml na dzien. Niech bedzie ze 25 dni w miesiacu. Czyli 5l/mc. Ile rok ma miesiecy? :DDD

Nawet pijac 4 piwa przez 25 dni w miesiacu robisz 30l :D
  • Odpowiedz
kto to wypija

@kobiaszu: ja

Jak to jest możliwe ze ktoś chleje te 20 litrów rocznie

@kobiaszu: to dużo? butelka 0,5 wódki 40% ma 200ml czystego alko czyli waląc raz w tygodniu przez rok taką butelkę robimy prawie te 11l
  • Odpowiedz
@kobiaszu: jak byłem w prime time picia to te 11l wyrabiałem w miesiąc, tak samo masz ludzi co walą codziennie 4 paka po robocie, przelicz to przez 30 dni i masz piękne liczby
  • Odpowiedz
@kobiaszu: też mnie zawsze szokują te statystki. Ja piję 6l rocznie i uważam się za alkoholika, a okazuje się że przeciętny Polak pije 2 razy więcej i to wliczając w to kobiety. I Polska nie odstaje od reszty Europy pod tym względem. Ciekawe jak wygląda mediana.
  • Odpowiedz