Wpis z mikrobloga

#geforcenow #nvidia
Mirki, próbowałem pograć przez geforce now(darmowa wersja). Odpaliłem Cyberpunka i Wiedźmina(GOG) dla testu. Mam 20-30 fpsów, stuttering, utrate dźwięku, duże opóźnienie, jak ruszam kamerą to po chwili dopiero ona się na ekranie, krótko mówiąc niegrywalne. Potem odpaliłem Age of Mythology(XBOX), tak dla testu tylko i tu już wszystko dobrze chodziło. Nie czułem praktycznie różnicy między moim komputerem, a graniem w chmurze. Nawet kursor nie miał opóźnienia. Moje pytanie. Czy te ściny w Cyberpunku i Wiedźminie są przez to, ze jestem na darmowej licencji? Jeśli wykupie pakiet ultimate to będzie to działać normalnie? Ktoś miał podobny przypadek? Internet światłowodowy 500mbs, 5 pingu, 0 utraty pakietów więc jeśli chodzi o neta to raczej nie jest jego wina. Proszę o info.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GeorgeOfRivia: zrob test połączenia sieciowego i wklej wyniki oraz w trakcie grania np w tego Cyberpunka otwórz overlay GFN (ctrl+G? ctrl+N?) i zrób screen i go wrzuć.

Żeby zobaczyć czy chmura działa to najpierw gra musi działać, jeśli masz 20fps w Cyberpunku to wejdź w opcje i zejdź z ustawieniami w dół tak żebyś miał przynajmniej te 60fps stałe.
  • Odpowiedz
@GeorgeOfRivia: darmowe konta uruchamiają gry na najsłabszych konfiguracjach, mniej rdzeni i nawet 1060 się na początku trafiały, kiedyś taka informacja była dostępna w szczegółach połączenia, jakiś czas temu ją ukryli ale pewnie dalej tak jest
skutek taki że mniej wymagające gry będą działać lepiej niż bardziej współczesne kobyły AAA
  • Odpowiedz