Wpis z mikrobloga

Zaraz jadę oglądać mieszkanie po raz drugi. Czy proponowanie 15% mniej mając dobre argumenty to już przesada jeśli moim progiem bólu jest 10% mniej od ceny ofertowej?

#mieszkanie #nieruchomosci

15% mniej od ceny ofertowej

• Negocjacje jak negocjacje, od czegoś trzeba zacząć 82.7% (62)
  • Halucynacje spadkowicza 17.3% (13)

Oddanych głosów: 75

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

na 99% jak gość usłyszy 10% to Cię wyśmieje, to powodzenia z 15% daj potem znaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@DawCioS: dokładnie, ja zawsze promuje 25% więcej zaczynając negocjacje
  • Odpowiedz
  • 1
@macz: mieszkanie było w zasadzie w stanie deweloperskim - kuchnia była w stanie agonalnym, podłogi do zrobienia, listwy przypodłogowe w stanie do wymiany. Brak jakichkolwiek zabudowy, nic nie zostaje na mieszkaniu oprócz sprzętu AGD w stanie fatalnym. Łazienka do zrobienia od nowa. Pani sama przyznała w rozmowie, że mieszkanie było zrobione na wynajem po kosztach i to po prostu było widać na każdym kroku i każdym pomieszczeniu. Skoro identyczne mieszkanie
  • Odpowiedz
@whoru: A no to jeśli cena nie jet niższa to faktycznie ciśnij. Do remontu to nawet gorzej niż deweloperski bo zrywanie płytek czy podłogi to dodatkowa robota która kosztuje
  • Odpowiedz
  • 0
@macz: nie ma co cisnąć, typiara świeżo co wystawiła mieszkanie, więc pewnie najpierw chce sprawdzić na co ma szansę. Jak wróci to mnie do tych -10% to pewnie powiem, że oferta nieaktualna i teraz potrzebuję -15% ¯\(ツ)/¯ a jak nie wróci to w sumie whatever, mam już swoje, mam gdzie mieszkać, nie mam parcia
  • Odpowiedz