Wpis z mikrobloga

#enea #energetyka

Dziwna sytuacja z rachunkiem za prąd. Zużycie za Czerwiec i Lipiec dosyć niskie jak na moje mieszkanie, ale za to Sierpień wynagrodził zużyciem na prawnie 300kWh, w sierpniu zmieniłem laptopa na większego ale domyślam się że to nie on powoduje problem :D
Enea powiedziała, że mogę zgłosić licznik do sprawdzenia i chyba to zrobię... Swoją drogą też macie takie sinusoidalne zużycie? Coś mi tu nie gra...
Malrej - #enea #energetyka

Dziwna sytuacja z rachunkiem za prąd. Zużycie za Czerwiec...

źródło: obraz

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Malrej ja sprawdzam sobie godzinowo w aplikacji zużycie i wychodzi normalnie. Tylko mam w tauronie, ale podejrzewam ,że też w Enea da się to pewnie aktywować. W sierpniu też miałem rekord bo musiałem włączać sporo razy klimę i zacząłem sobie piec ciasta i chlebki ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
W razie co polecam też gniazdka sprawdzające zużycie z watomierzem. Najbardziej żarłoczne
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@CzarnyOwiec ahh, walnąłem się z miesiącami... Już październik, a ja rekordowe zużycie mam za wrzesień, a w sierpniu też używałem klimatyzacji...
  • Odpowiedz
@Malrej: wyłącz wszystko co sie da, sprawdź czy licznik nabija, jak leci to ktoś ci sie wpiął ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) albo o czymś zapomniałeś xd ja SUPLE założyłem i widzę na żywo i sporo zredukowałem (sam UPS na czuwaniu 40W brał, mało, w skali miesiąca 30kWh XD)
  • Odpowiedz