Wpis z mikrobloga

Gdy ktoś ci przerysował auto i chcesz zrobić auto u lakiernika do którego są terminy na pół roku do przodu, do którego przychodzą ludzie ze spartoloną robotą z ASO i wybitnie odradza robienie lakieru perłowego w ASO. On wycenia robotę na 5500 PLN, rzeczoznawca za 4500 a PZU - 2100 brutto (roboczogodzina warsztatu 60 zł brutto xDD) i jeszcze na chama ci wmawiają że lakier to zwykły 2-wartwowy metalik a nie 3-warstwowowa perła. Chcesz iść do sądu a tu nawet w przypadku wygranej dostaniesz zryczałtowane 900 zł zwrotu kosztów prawnika. Jak ktoś cię w tym kraju zrobi w konia na kilka tysi to nie opłaca się iść do sądu.
#motoryzacja #odszkodowanie #ubezpieczenia #lakiernictwo #prawo
Instynkt - Gdy ktoś ci przerysował auto i chcesz zrobić auto u lakiernika do którego ...

źródło: odszkodowanie

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Instynkt: ja miałem 2 razy taka sytuacje. zawsze odprowadzałedm auto na warsztat współpracujacy z ubezpieczycielem i wszystko było załatwiane bezgotówkowo. Bo jak mi 'specjalista' z programikiem wycenił szkode to mu wyszło 1k zł. a warsztat na koniec powiedział mi, ze koszty wynosiły 5k+. Bo trzeba było lakierować całe elementy, zamawiać naklejane listwy z aso....
  • Odpowiedz
@Instynkt kumpel kiedyś pracował w Warcie i mówił, że „defaultowo” pierwsza wycena ubezpieczyciela od razu musi się spotkać z kontra, bo specjalnie ubezpieczyciel wycenia śmiesznie nisko, bo liczy na tych, którym się nie będzie chciało kopać z koniem.
  • Odpowiedz
Chcesz iść do sądu a tu nawet w przypadku wygranej dostaniesz zryczałtowane 900 zł zwrotu kosztów prawnika. Jak ktoś cię w tym kraju zrobi w konia na kilka tysi to nie opłaca się iść do sądu.

@Instynkt: Ale w czym problem? Jeżeli chcesz pomalować mieszkanie a nie stać Cię na usługi fachowca to co robisz? Podobnie tutaj. Jeżeli nie stać Cię na usługi fachowca to bez problemu możesz reprezentować się
  • Odpowiedz
@Instynkt: Dobre ASO też ci to ładnie zrobi, a przy okazji będzie się z tymi mendami szarpać dwa lata i Cię to nie obchodzi. Zawsze malowanki robiłem w aso, nawet na nietypowych lakierach i wychodzi ok.
  • Odpowiedz
no pisałem odwołanie z wyceną rzeczoznawcy i odrzucili

@Instynkt: A w rzeczywistości na 99% napisali, że jeśli chcesz dostać więcej to musisz dostarczyć faktury :) A to nie jest odrzucenie :)
  • Odpowiedz
@Instynkt: Wszyscy to wiedzą, nawet zdaje się w zeszłym tygodniu był wyrok sądu najwyższego w tej kwestii i wszyscy czekają na pisemne uzasadnienie no i ten wyrok może namieszać na rynku :)

No ale co poradzisz, ludzie chcą tanich ubezpieczeń a nie dobrej likwidacji, jak pójdziesz do sądu to to ugrasz, a jak nie pójdziesz to już nie tak łatwo. Gdyby firmy miały każdemu likwidować tak dobrze ubezpieczenia jak poszkodowani
  • Odpowiedz