Wpis z mikrobloga

Nie wiem jak wy, ale najbardziej liberalny czas całej historii korwinizmu to były czasy KNP. Wtedy pamiętam jak raz szedłem w ruchu KNP. Postulaty legalizacji THC, nawet flaga z żółtym snekiem powiewała. Nie była to formacje światopoglądowo w 100% liberalna, ale to było takie kapitalistyczne centrum.
Teraz nie ma po tym śladu.

#korwin #libertarianizm #knp
Jarkendarion - Nie wiem jak wy, ale najbardziej liberalny czas całej historii korwini...

źródło: mJLyay058ZzP2txt9kB0-ZB44slf6xVwlAatrcIAmpm5xwr9qqSEzPHnpLweNkCj65YoKf9vPOYZmvM3aWkZ3qN9n9G6zstnAQIvXkxrLxNr7tql1k7sfZT6FYn0VqUlpTPYduNGLXSs

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jarkendarion: Kiedyś Mikołaj Kastor Klubinski dal wywiad o tym, że Korwin chciał pójść w stronę bardziej liberalną światopoglądowo, a to w zasadzie dołączenie Wiplera do partii sprawiło, że kierowali się już tylko I wyłącznie w stronę konserwatywno-narodową.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Ja uważam, że od momentu sklejenia się ze środowiskami narodowymi, wszystkie popłuczyny po UPR są już nic nie warte i głównie dlatego zmieniłem kierunek. Obudzenie się śpiocha Brauna i Korwina (dłuuuuugo dziadek spał) i całej reszty, dobiło gwóźdź do trumny.
Ze środowisk wolnościowych zostali libertarianie ale to środowisko bardzo łatwo skręca w "libertynizm" a o wolności gospodarczej i jednostki od systemu szybko zapomina.
Podsumowując. Nie mam po co chodzić
  • Odpowiedz