Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 67
gdyby tylko te rakiety były trochę tańsze xd

@Dirge91: będą. US Air Force zaprezentowały już konfigurację uzbrojenia myśliwca F-16 do taniego zwalczania dronów. Koszt rakiety AGR-20F APKWS II jest kilkunastokrotnie niższy, niż pocisków powietrze-powietrze AIM-9X Sidewinder Block II. Każda rakieta AGR-20F kosztuje 20-30 tys. dolarów.
  • Odpowiedz
@biesy: Jebło to jebło, tak się dzieje na wojnie. Ale można było zarządzić tą sytuacją normalnie, a można było rżnąc głupa i kłamać, żeby strzał w dach stał się memem. To nie do mnie pretensje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 6
Jebło to jebło, tak się dzieje na wojnie. Ale można było zarządzić tą sytuacją normalnie, a można było rżnąc głupa i kłamać, żeby strzał w dach stał się memem. To nie do mnie pretensje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@slawek887: ja myślę, że oni na początku sami nie do końca wiedzieli, a biorąc pod uwagę, że PRZEGRYWAMY wojnę informacyjną z ruskimi, którą - oprócz dronów - uruchomili
  • Odpowiedz
@biesy: no i fajnie, zgaduje też ze będą prostsze w produkcji to i będzie można ich dużo "nastukać", załadować je na FA-50 bo podobno ich loty są tańsze i będzie gitara
  • Odpowiedz
@biesy: Doskonale wiedzieli. Tam była dziura w żelbetowym stropie. To od początku wyglądało na ściemę, tylko ludzie wtedy podważający gadkę o dronie byli wyzywani od ruskich onuc ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@Dirge91: Z tego co widzę na szybko to będzie prosta rakieta naprowadzana laserem. Coś, co na zaawansowanym polu walki ma umiarkowaną skuteczność bo środki wykrywania aktywnego namierzania laserem są powszechne (stąd nagranie jak Ukraińcy kierują Stugne ponad KA-52 i dopiero na chwilę przed trafieniem opuszczają na niego wiązkę).
Ale dron to dron. Silnik, komputer nawigacyjny i ładunek wybuchowy. On nie wykryje, że jest oświetlany laserem, a samolot będzie to mógł
  • Odpowiedz
zarządzić tą sytuacją normalnie, a można było rżnąc głupa i kłamać

@slawek887: Ehhh... To może przestań?

Od początku OFICJALNA komunikacją była "dach został uszkodzony W WYNIKU naruszenia przestrzeni powietrznej, a prokuratura bada sprawę i wyda dokładniejszy
  • Odpowiedz
@Gjbgghbhhjj: I po co piszesz takiego posta? Doskonale sobie zdajesz sprawę jak potężnego fikołka teraz robisz i wyginasz kręgosłup do granicy giętkości - po co?

Chociaż pisanie o fikołku jest i tak delikatne - Ty najnormalniej w świecie kłamiesz:
https://www.pap.pl/aktualnosci/lubelskie-dron-uszkodzil-dach-budynku-mieszkalnego-w-wyrykach-krotka-30

chyba, że PAP to dziennikarze, którzy rozumieją to co im pasuje, to wtedy pytaj właściciela agencji dlaczego tak robi ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Od początku OFICJALNA komunikacją

@Gjbgghbhhjj: Od początku, mimo że minęło już wiele czasu, nie mamy oficjalnego podsumowania tamtej nocy przez naszych oficjeli. Nie ma żadnego oficjalnego raportu, nie było jednej konferencji prasowej MON która by wyjaśniła wszelakie wątpliwości i zdementowała wszystkie, wszystkie dezinformacje.
Dezinformacje typu gen Malinowski mówił że były drony przenoszące głowice do samodestrukcji, a jednocześnie prokuratura mówiła że wszystkie drony nie miały ze sobą materiałów wybuchowych.
Także przestań
  • Odpowiedz
Wspaniale! A jaki stempel dają za rozwalenie dachu polskiego rolnika? ;)Nie jestem onucą, ale to trochę paradne jak się strzela do nieuzbrojonego stropianowego drona z silnikiem od komara i foliowym workiem na paliwo rakietą za kilkadziesiąt tysięcy jurków i maluje samolot po takiej zdobyczy. Jakby to conajmniej była bitwa o Anglię. ;) Jak zestrzelicie miga w przestrzeni NATO to malujcie bez żenady.
Śmieszy mnie też, że obrona przeciwlotnicza mogła narobić więcej szkód
t.....x - Wspaniale! A jaki stempel dają za rozwalenie dachu polskiego rolnika? ;)Nie...

źródło: 1000011958

Pobierz
  • Odpowiedz