Wpis z mikrobloga

Wyświetlił mi się na fejsie wycinek z programu #kanalzero gdzie Stanowski gada z jakimś Korczowskim. No i Stano stwierdził, że wojna na Ukrainie rozpoczęła się gdy Rosja napadła na Krym (jego gość miał bardziej prorosyjskie poglądy). W komentarzach pod filmem jakieś 80% wpisów to atak na Stanowskiego i Ukrainę (Rosja dobra bo to banderowskie oddziały zabijały rosyjskojęzycznych obywateli Ukrainy jeszcze przed wojną).
No cóż - chciał kanał zero widzów typu Mariusz z Brighton to poziom komentarzy nie dziwi. Chociaż dla mnie każdy kto wspiera Rosję kojarzy się troche z syndromem sztokholmskim (i trollem). I ktoś powinien coś z tym zrobić bo wyniki sondaży pokazują, że ktoś tu w naszym kraju świetnie prosperuje.
#polska #ukraina #wojna #rosja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nobody32: ja naprawdę mam dosyć polaryzacji w tym kraju i bardzo daleko mi od stwierdzenia, że każdy prawicowiec to idiota, ale z jakiegoś powodu tylko wyborcy pisu/konfederacji łapią się na tępą ruską propagandę. Ja wiem, że korelacja nie oznacza przyczynowości, ale no jak się czyta takie komentarze, to ciężko nie stwierdzić, że akurat ta grupa wyborców jest nieporównywalnie głupsza od innych.
  • Odpowiedz
@Nobody32: Stanowski gada, ze wojna zaczela sie w 2014 i stara sie pokazac dzialania tego Korczarowskiego w zlym swietle, a sam nie protestowal, ze mundial 2018 jest w Rosji. Radosnie komentowal poczynania naszej druzyny. Dopiero jak wojna wybuchla na dobre to przejal narracje, ze wojna faktycznie zaczela sie w 2014.
  • Odpowiedz
@Skorvez_957_: ok, ale skoro sam błądził to mógłby zamknąć jape i w tym aspekcie nie pouczać innych, prawda?

grunt że ktoś po 2022 roku potrafił powiedzieć swoje i się tego trzyma

no jeszcze mu zacznij brawo bic xD prawie cala Polska wtedy inaczej spojrzala na ten konflikt wiec nie ma sie co spuszczać nad Stanowskim
  • Odpowiedz