Wpis z mikrobloga

A torba pełna niezgniecionych butelek będzie mieć wartość AŻ 5zł xD

@markhausen: w pilotażowym programie Lidla była warta złotówkę, i też się woziło xD
  • Odpowiedz
@Berkel_88: polaczek ma zawsze problem ze wszystkim, czego dowie się w ciągu życia. System kaucyjny to rigcz, chyba że ktoś jest brudasem i uwielbia zaśmiecone otoczenia, co właściwie pokrywa się z wyborami wielu Polaków
  • Odpowiedz
@Berkel_88: mi nadal nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie - co środowisku da, że zamiast wywalić zgniecioną butelkę do pojemnika na plastiki, to przywiozę niezgniecioną butelkę do sklepu i wyrzucę ją do automatu.
  • Odpowiedz
@Berkel_88: chłopie, słyszysz siebie? Tak, będę musiał specjalnie jechać do sklepu bo np. w lokalnym sklepie tego nie oddam bo jest za mały. Do tego nie każdy ma auto albo ochotę jechać specjalnie komunikacją miejską z wielkim worem. Chcesz przykłady? Proszę bardzo. Jadę autem i kupuje mojej mamie 2 zgrzewki wody (czyli 12 butelek). W normalnych warunkach tu jest koniec historii. No a teraz będę musiał najpierw jechać do mamy,
  • Odpowiedz
Ja tylko - jako (według niektórych tutaj) osoba mało inteligentna i „p0laczek” - zastanawiam się, co z tymi wszystkimi butelkami kupowanymi w sklepach o powierzchni <200 m2, które są zwolnione z obowiązku przyjmowania opakowań. Rozumiem, że żeby odzyskać swoje pieniądze z kaucji, będę musiał co jakiś czas specjalnie jeździć do automatów albo do dużych sklepów, które - jak się okazuje - zwracają pieniądze w formie bonów zakupowych ważnych tylko u nich?

Ciekawie
  • Odpowiedz