Aktywne Wpisy

JurgenKlinsman +21
#rozdajo Wojna o Honor!
Z powodu upadku nowego Honora Magic 7 pro do obszczanego śniegu, komentarz z największą ilością plusów otrzyma go paczkomatem na paczkomat.
Zasady są proste, plusujesz ten wpis, komentujesz (jak nie wiesz co napisać to mnie zwyzywaj, zbluzgaj mi jak nigdy), a następnie czekamy do północy i przez MirkoRandom wybierzemy komentarz z największą ilością plusów.
Wysyłam dziś z dostawą w niedzielę.
Z powodu upadku nowego Honora Magic 7 pro do obszczanego śniegu, komentarz z największą ilością plusów otrzyma go paczkomatem na paczkomat.
Zasady są proste, plusujesz ten wpis, komentujesz (jak nie wiesz co napisać to mnie zwyzywaj, zbluzgaj mi jak nigdy), a następnie czekamy do północy i przez MirkoRandom wybierzemy komentarz z największą ilością plusów.
Wysyłam dziś z dostawą w niedzielę.
źródło: kutas-honoru
Pobierz
Infex +266
#wladcapierscieni Nic się ten film nie zestarzał
źródło: image
Pobierz

PobierzTak, system kaucyjny jest elementem gospodarki odpadami. Polega on na pobieraniu kaucji za opakowania (np. butelki plastikowe, puszki, butelki szklane), która jest zwracana konsumentowi po oddaniu opakowania do punktu zbiórki. Jest to narzędzie wspierające gospodarkę obiegu zamkniętego, mającą na celu minimalizację odpadów i efektywne wykorzystanie zasobów.
### Dlaczego system kaucyjny jest ważny?
1. Redukcja odpadów: Zachęca konsumentów do zwrotu opakowań, co
Problem to ty masz ze zrozumiem świata. Żadnego uratowania klimatu, planety i gatunku (gatunek to tylko pojęcie w słowniku, które nie potrzebuje być uratowane) nie będzie:
https://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9B_czasu_dalekiej_przysz%C5%82o%C5%9Bci#Przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87_Ziemi,_Uk%C5%82adu_S%C5%82onecznego_i_Wszech%C5%9Bwiata
Taki mądry jesteś to podaj wyliczenia.
PobierzTylko co za problem dostawić kosz na same butelki plastikowe + szkło bezbarwne +kolorowe. Z tego co wiem tak jest w Szwecji i spoko działa. Ja bym chętniej wyrzucała tak niż zbierając i tachając do sklepu. xD
Nigdzie nie twierdzę, że skoro mało się go recykluje, to należy nim palić w piecu, albo wywozić do lasu więc proszę mnie nie atakować :D
powyzywajcie może inne narody, np. hindusów a nie naród który jest lata do przodu w ochronie środowiska
zawsze możecie emigrować i się udzielać na NIEPOLACZKOWYCH stronach