Aktywne Wpisy
Lowca90 +226
Rewitalizacja podłogi w starej kamienicy w centrum Warszawy.
Jakiś czas temu zakończyłem kilkuetapową realizacje.
Etap 1 poziomowanie i montaż legarów
2 włozenie wełny między legary, przykrycie folią i montaż płyt mpf (stabilniejsze niż osb do tego zabezpieczone ognio i grzynobójczo)
3. Montaż tafli parkietowych z litego białego jesionu i dębu
4. Cyklinowanie parkietu i zabezpieczenie go 3 wartwami twardego wosku.
Jakiś czas temu zakończyłem kilkuetapową realizacje.
Etap 1 poziomowanie i montaż legarów
2 włozenie wełny między legary, przykrycie folią i montaż płyt mpf (stabilniejsze niż osb do tego zabezpieczone ognio i grzynobójczo)
3. Montaż tafli parkietowych z litego białego jesionu i dębu
4. Cyklinowanie parkietu i zabezpieczenie go 3 wartwami twardego wosku.
źródło: 1000012338
Pobierz
arcxa +253
Mam sąsiada z 3 domy dalej z którym czasami wypijemy piwko, obejrzymy meczyk, albo ogarniemy jakiś DYI projekcik w ogrodzie. Nie mam pojęcia jak się nazywa, wołam na niego Jurek, bo tak wołał na niego inny sąsiad. Dla mojej dziewczyny jest to niepojęte, że nic o nim nie wiem xD
Wołam i pytam facetów - czy to serio dziwne? xD
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pytanie #polska
Wołam i pytam facetów - czy to serio dziwne? xD
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pytanie #polska

Komentarz usunięty przez moderatora
@Sweet-Jesus: jaką funkcję pełnią wspomniane systemy bezpieczeństwa?
Alarmują w przypadku przekroczenia radiacji czy może wykonują inne funkcje.
@D3SP3RO: nie, kopula jest po to zeby materialy radioaktywne nie wydostawaly sie poza elektrownie, zeby kopula dzialala musi byc utrzymywanie cisnienie miedzy warstwami kopuly, jak nie ma pradu albo jakis dron zrobi w kopule dziure wtedy materialy radioaktywne moga sie wydostac do atmosfery
dziure juz mamy (ktorej naprawa wyniesie okolo 100 milionow) a
kopula jest po to zeby ograniczyc rozprzestrzenianie sie promieniowania i pozwolic na rozebranie reaktora, teraz ani nie mozna bedzie go rozebrac ani tez nie bedzie powstrzymywal promieniowania
Gdyby tej kopuly nigdy nie bylo to bysmy jakos zyli ze swiadomoscia ze jak akurat zle wiatr zawieje to stracimy pare dni zycia
No ale bylo juz swiatelko w tunelu i wydane
Sporo jak ja nieczynną od dawna elektrownię.