Wpis z mikrobloga

#steamdeck #projectzomboid
Z jakim układem gracie w Project Zomboid? Bo dla mnie na Steam Decku jest to niegrywalne – za dużo klikania po menu, a okna z informacją o becie na początku gry nie da się wyłączyć. Generalnie dramat.

Ewentualnie w jakie inne gry gracie? Jak dla mnie grywalne były do tej pory tylko Stardew Valley i Graveyard Keeper. Myślałem, że Steam Deck będzie fajną konsolką do relaksu przy grach, ale ciągle coś nie działa, trzeba dobrać układ, normalnie odechciewa się tego używać.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Vein

@damianooo8: Że to niby grywalne na SD? Nie ma klapy z sterowaniem?

@herman-gering Ja mam pozytywne w takim sensie, że prędzej pogram sobie na SD, leząc sobie w łóżku, niż się zmuszę do siadania przed PC. No chyba, że mam chęć pogrania w jakieś sieciówki z znajomymi typu CS to co innego. Ale story-based na steam deck to
  • Odpowiedz
@razor172: Ja nabyłem niedawno SD OLED, kilka miesięcy temu. Jak dotąd najwięcej przepykałem Hadesa pierwszą część i Wiedźmina. Na razie najwięcej godzin w Hadesa, na drugim miejscu Wiedźmin (tutaj z początku miałem problemy z opanowaniem ruchu kamery i sterowania, ale spodziewałem się, bo konsolowcem nie jestem i nie przyzwyczajony za bardzo do padów, ale po czasie ), lekka gierka Indie to też DREDGE i to jest pierwsza gra odpalana z
  • Odpowiedz