Wpis z mikrobloga

Co myślcie o takim zestawie sprzętu agd do kuchni? Coś zmienić? Może są jakieś lepsze propozycję na rynku? Co myślicie?

1. Płyta indukcyjna ELECTROLUX EIS62453IZ SaphirMatt
2. Zmywarka ELECTROLUX EEM48321L
3. Okap ELECTROLUX EFG716R
4. Lodówka do zabudowy Samsung BRB80F30ADF0EO
5. Piekarnik kompaktowy Samsung NQ5B6753CAK - tutaj się najbardziej zastanawiam. Nie mam miejsca na mikrofalówkę do zabudowy, więc zostaje tylko mniejszy piekarnik z funkcją mikrofali. Co myślicie? Czy jednak pójść w normalny piekarnik ze standardowymi wymiarami?

#kuchnia #agd #zmywarka #lodowka #piekarnik #mediaexpert #dom
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Birter Najwięcej zależy od twoich potrzeb, których my nie znamy. Ja sporo gotuję i piekę, więc:

1. Gaz > indukcja. Gardzę indukcją i nigdy nie zamierzam zmienić z gazu.
2. Wolę whirlpoola w tej cenie.
3. Okap bardzo drogi, ale jak chcesz.
4. Lodówka jak lodówka. Bajery są zbędne.
5. Piekarnik tradycyjny u mnie to podstawa. Mikrofali nie potrzebuję w ogóle. Oprócz zwykłego piekarnika mam też minipiekarnik severin 14 l.
  • Odpowiedz
Gaz > indukcja. Gardzę indukcją i nigdy nie zamierzam zmienić z gazu.

@red7000: Dobra indukcja, podkreślam dobra, będzie lepsza od gazu. Tandetne indukcje mają kiepską regulację, za to dobra grzeje szybciej i do wyższych temperatur niż gaz, w dodatku równomiernie i potrafi utrzymywać stałą temperaturę. Wymaga oczywiście nieco treningu.
  • Odpowiedz
@ArtBB: Dla mnie dobra to jest taka, która dobrze zrobione sterowanie, najlepiej na pokrętłach osobno (są takie), ale przede wszystkim taka która umie utrzymywać temperaturę i nie ma regulacji mocy zrobionej prymitywnym PWM (co powoduje, ze na niższych "biegach" na przemian gotuje i nie gotuje), tylko faktycznie ta regulacja jest płynna i działa (nie wiem jak technicznie jest to zrobione, ale widziałem, że działa), no i indukcja jest w stanie
  • Odpowiedz
przede wszystkim taka która umie utrzymywać temperaturę i nie ma regulacji mocy zrobionej prymitywnym PWM (co powoduje, ze na niższych "biegach" na przemian gotuje i nie gotuje), tylko faktycznie ta regulacja jest płynna i działa

@milo1000: Masz przykłady takich indukcji? Bo sam nie mogę znaleźć.
  • Odpowiedz
@ArtBB: Niestety konkretnych modeli to nie znam, bo zakup jeszcze przede mną i dopiero wtedy będę szukał, ale wiem, że takie są bo miałem okazję sprawdzić u kolegi, ale w tej chwili nie pamiętam co to dokładnie było. Wiem tylko, że nie była ta płyta bardzo tania niestety, bliżej 3k niż 1k zł.
  • Odpowiedz