Wpis z mikrobloga

Witam. Podejrzenie nowotworu wątroby u pieska rady shih-tzu. Natomiast mam duże wątpliwości co do diagnostyki w moim małym mieście. Leczenie na wątrobę trwa już dwa lata, a teraz dopiero nagle podejrzewają nowotwór. Poszukuje jakieś bardzo dobrej kliniki specjalistycznej pod tym kątem i dobrego weterynarza. Proszę o podpowiedzi. Piesek ma 12 lat, jeszcze kupa życia przed nim. Trzyma się bardzo dobrze, jest energiczny, nie traci na wadze. Jestem z centrum Polski, proszę o pomoc i podpowiedzi.
#weterynaria #lodz #zwierzeta #pies #psy
Stogies - Witam. Podejrzenie nowotworu wątroby u pieska rady shih-tzu. Natomiast mam ...

źródło: IMG_4488

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Leczenie na wątrobę trwa już dwa lata, a teraz dopiero nagle podejrzewają nowotwór

@Stogies: ale wiesz, że przewlekłe zapalenia mogą prowadzić do nowotworu?
Angioma czy guzkowate zwyrodnienia wątroby to też nowotwór, ale z reguły nie ma przełożenia na ogólny stan zdrowia i czas przeżycia.

Szukasz dziury w dupie.
  • Odpowiedz
  • 0
@deptacz_gnoju: Troszeczkę nie rozumiem. Szukam po prostu pomocy dla swojego towarzysza życia, psiego przyjaciela. Denerwuje się i chcę mu pomóc jak najszybciej i tylko tyle. Morfologia dziś wyszła nawet dobrze, ale są pewne trzy dane, które są bardzo grubo ponad normę: ALT i AP. Reszta jest bardzo dobra jak na jego wiek.
  • Odpowiedz
  • 0
@deptacz_gnoju: Miałem na myśli dwie, źle napisałem. Cholesterol jest trochę podwyższony, ale to normalne. Natomiast ALT norma to od 0 do 80,0, a piesek ma 452,3. AP norma od 0 do 141,0, a piesek ma 1424,4.
  • Odpowiedz