Wpis z mikrobloga

Ty pracujesz kiedyś? wydaje mi sie ze 24h dajesz śmiech posty

@Belzebub: przecież widzisz po kontencie że to kamilek którego obieła pierwsza fala zwolnień i teraz jedyne w czym się specjalizuje to memy o programistach
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster ale tak jest w Polsce ze wszystkim. Był boom na wykształcenie wyższe bo bez niego będziesz nikim to wszyscy się tam pchali, jeszcze zawodówki polikwidowali. Kafelkarze zaczęli zarabiać krocie. Był boom na IT bo po tym będziesz bogaty, wszyscy szli w IT. Kafelkarze dalej zarabiali krocie.

Fach w ręku zawsze się obroni bez względu na wszystko.
  • Odpowiedz
Z tym glazurnikiem to tak bym nie przesadzał bo rynek nieruchomości złapał lekki kryzys i już nie wykańcza się tyle co kiedyś.
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade: Tylko, że żadnego kryzysu w IT nie ma ba teraz nawet jest hossa i raj dla LLMiarzy. Była korekta pocovidowa i w------i mierne jednostki. Tak jak napisałeś - fach w ręku się obroni i w tym przypadku jest tak samo ;)
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade Piszesz jakby ten fach to było coś tak wielkiego, nieuchwytne dla wielu. Fach to jedno, a druga ważna rzecz to, że jest mało chętnych do pracy fizycznej i tyle. Kłaść płytki to się teraz z Yt nauczysz.
  • Odpowiedz
@Belzebub tak, tak wcześniej szkoda czasu było łazienkę z projektu zrobić XD jak masz najtańsze płytki, które robisz bez żadnych udziwnień to może i tak. Jak chcesz łazienkę od architekta na czasie to życzę powodzenia
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz: tyle, że ci, którzy byli dobrzy dalej mają pracę, a ci którzy dopiero zaczynali lub byli mierni powoli zaczynają wylatywać. I jasne, wkurza mnie też taki outsourcing, ale swoje decyzje zawodowe trzeba opierać też na tym co może przynieść przyszłość, a nie odgórnie założyć, że ja to programista, bo rok temu ogarnąłem "hello world", to mi się 10k do ręki należy.
Jakby była wizja, że za dwa lata staną
  • Odpowiedz