Wpis z mikrobloga

Jak jest u fryzjera? Pamiętam jak kiedyś jeszcze około 6-7 lat temu byłem u fryzjera i płaciłem około 10-15 zł za strzyżenie. Teraz jak widzę ceny około 50-60zł. Czy tam za przeproszeniem podają od razu zupe i drugie danie do tej usługi? Albo jakiś szampon premium gratis? XD Za 5 minut obcięcia włosów koszą sobie 50 zł. Klientów może być w dniu około 50, to macie 2500zł dziennie zysku * 20 dni roboczych = to jest 50 tysięcy miesięcznie.

Załóżmy że macie 1 pracownika, wypłata + zusy około 10k (dobrze go opłacacie), Salon około 10k czynsz, prąd itp.. Zostaje Wam 30k zysku na miesiąc. To jest życie...

#przegryw #praca #pracbaza #biznes #fryzjer
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HoroLive: Niestety, teraz nawet jak idziesz z klasykiem "boki krótko, góra długo" to dużo salonów patrzy żeby te 50zł za samo usiądnięcie w fotelu skasować.

Też się niedawno z tego śmiałem https://wykop.pl/wpis/83009709/kiedys-za-30zl-to-ci-umyli-glowe-ostrzygli-i-na-ko
@Ulquiorra +39
Kiedyś za 30zł to ci umyli głowę, ostrzygli i na koniec jeszcze ułożyli włosy fajną pastą.
Teraz za 50zł to ci mogą na sucho ściąć maszynką na jedną długość, a na koniec najwyżej napluć na ten łep.

#przegryw
  • Odpowiedz
  • 0
@Ulquiorra: to jest masakra co się teraz dzieje z tymi cenami, a do fryzjera trzeba np chodzić co 2 tyg żeby była ok fryzura xD Zaraz za samo wejscie do "salonu" będą kasowac 5 zł xD
  • Odpowiedz
@HoroLive: ja jeszcze miesiąc-dwa temu płaciłem 40zł, teraz babka podniosła się na 45/50zł. A nie robie żadnych fryzur, kolorów zaczesów ani nic tych rzeczy, zwykłe skrócenie i uwija się w 10-15min góra.
Ukrainka pare ulic dalej 50zł bez gadania. Miasto wojewódzkie Polska B. Na apce trafiam i na ceny 60-80zł i to u zwykłego fryzjera.
Barber za to samo spiewał 100-150zł na dzień dobry. Taka sytuacja ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@HoroLive: ja się od pół roku sam strzygę i wcale nie na 3 milimetry cały łeb, tylko właśnie góra dłuższa, boki krótsze, spokojnie maszynką z róznymi długościami to się ogarnie.
  • Odpowiedz