Aktywne Wpisy

Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz

To były czasy
źródło: gambler
Pobierz@EnderWiggin: czytałem to i to i Bajtka i Top Secret i zawsz mnie mnie dziwiły te wojenki co lepsze xD
Tam chyba jeszcze było coś w stylu - Moje Atari xD
W sumie żadnej wartości obecnie to nie ma poza kalorycznością. No ale ten sentyment. Zostawiłem sobie tylko pierwsze kompendium wiedzy SS.
A co do wartości to faktycznie ta wartość sentymentalna jest największa :) Wracam sobie co parę lat do nich
https://archive.org/details/gambler_magazine?sort=-date&and%5B%5D=year%3A%221993%22&and%5B%5D=year%3A%221994%22&and%5B%5D=year%3A%221995%22&and%5B%5D=year%3A%221996%22&and%5B%5D=year%3A%221997%22
W Gamblerze były świetne materiały w DDTpack'ach - Diskeditor Dream Team, które uczyły inżynierii wstecznej i binarnej modyfikacji plików savegame. Uczyły jak używać hexedytorów, jak zapisywane są liczby. Teraz coś takiego by nie przeszło, dzieciaki są bardziej leniwe i przyszły na gotowe.
@acidd: W szatni na basenie stoi regał gdzie ludzie zostawiają książki do zabrania. Któregoś razu trafiłem na 30 starych komiksów gigantów Kaczora
"Close Combat - A Bridge too far" to była bezapelacyjnie najlepsza część całej serii. Nawet nie ma o czym dyskutować.
@acidd: one wynikały z tego, że kieszonkowego wystarczało na jedną gazetkę, więc trzeba było to sobie jakoś relatywizować
ale z drugiej strony jakość pomiędzy SS a resztą była odczuwalna i może wtedy jej nie widzieliśmy, ale jak dzisiaj patrzę chociażyby na DTP, to SS utrzymywało swój własny styl, Gambler miał DTP w stylu memphis, a Reset Y2K. W tym samym czasie TS w 1996
źródło: image
PobierzNa tych płytkach z demkami były też "bonusy" czyli w zasadzie internet zgrany na płytkę CD. Jakieś tam śmieszne obrazki, małe programiki itp.
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 102612
Pobierz