Wpis z mikrobloga

To to jakaś popierółka była w stosunku do Secret Service.

@EnderWiggin: czytałem to i to i Bajtka i Top Secret i zawsz mnie mnie dziwiły te wojenki co lepsze xD
  • Odpowiedz
@acidd Ja to wszystko niestety już zutylizowałem. A szkoda bo całkiem sporo tego było. Począwszy od pierwszych Bajtków, Top Secretów no i oczywiście SS. O CDa nie wspomnę. W piecu bym tym 3 zimy napalił...

W sumie żadnej wartości obecnie to nie ma poza kalorycznością. No ale ten sentyment. Zostawiłem sobie tylko pierwsze kompendium wiedzy SS.
  • Odpowiedz
@EnderWiggin: ja jak byłem mały mały to pamiętam jak oddałem z tatą na skup makulatury całą kolekcję polskich komiksów jak Kajko i Kokosz, Tytus Romek i Atomek i jakieś inne. Po paru latach skapnąłem się, że to mógł być błąd xD Dlatego już drugi raz takiego błędu nie popełniłem.
A co do wartości to faktycznie ta wartość sentymentalna jest największa :) Wracam sobie co parę lat do nich
  • Odpowiedz
@acidd Miałem kiedyś jakieś komiksy Marvela czy tam DC. Jurassic Park, Predatory, Lobo itp. jakieś takie kompletnie odklejone. I w sumie nie wiem sam jakim cudem kilka sztuk mi się jeszcze do dzisiaj ostało...
  • Odpowiedz
@pangkor: Tak tu tylko wkleję w razie czego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://archive.org/details/gambler_magazine?sort=-date&and%5B%5D=year%3A%221993%22&and%5B%5D=year%3A%221994%22&and%5B%5D=year%3A%221995%22&and%5B%5D=year%3A%221996%22&and%5B%5D=year%3A%221997%22

W Gamblerze były świetne materiały w DDTpack'ach - Diskeditor Dream Team, które uczyły inżynierii wstecznej i binarnej modyfikacji plików savegame. Uczyły jak używać hexedytorów, jak zapisywane są liczby. Teraz coś takiego by nie przeszło, dzieciaki są bardziej leniwe i przyszły na gotowe.
  • Odpowiedz
ja jak byłem mały mały to pamiętam jak oddałem z tatą na skup makulatury całą kolekcję polskich komiksów jak Kajko i Kokosz, Tytus Romek i Atomek i jakieś inne. Po paru latach skapnąłem się, że to mógł być błąd xD Dlatego już drugi raz takiego błędu nie popełniłem.

@acidd: W szatni na basenie stoi regał gdzie ludzie zostawiają książki do zabrania. Któregoś razu trafiłem na 30 starych komiksów gigantów Kaczora
  • Odpowiedz
@acidd: Moi rodzice mieli pokaźną kolekcją płyt winylowych z lat 70, 80. Leżało to sobie nieruszane przez 30 lat. Gdy chciałem się tym zająć i przyjechałem do rodziców zbadać temat to okazało się, że babcia z jakiegoś powodu wzięła je i spaliła miesiąc wcześniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@acidd: mi kiedyś ojciec kazał wyrzucić jego kolekcję komiksów, bo "tylko się kurzą i zajmują miejsce na strychu". Już wtedy tamte komiksy miały po kilkadziesiąt lat, ale byłem młody i głupi, więc się posłuchałem i wszystko poszło do śmietnika. Na dodatek wyrzuciłem też swoje rzeczy, które kiedyś zbierałem - karty Dragon Ball, tazosy Pokemon, itp. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
zawsz mnie mnie dziwiły te wojenki co lepsze

@acidd: one wynikały z tego, że kieszonkowego wystarczało na jedną gazetkę, więc trzeba było to sobie jakoś relatywizować

ale z drugiej strony jakość pomiędzy SS a resztą była odczuwalna i może wtedy jej nie widzieliśmy, ale jak dzisiaj patrzę chociażyby na DTP, to SS utrzymywało swój własny styl, Gambler miał DTP w stylu memphis, a Reset Y2K. W tym samym czasie TS w 1996
  • Odpowiedz