Wpis z mikrobloga

myślałem, że te wszystkie memy o tym jak się sprzedaje samochód to jakiś kiepski ponury żart.
Próbuję od 2 miesięcy sprzedać auto, ma swoje lata, ale zadbane itp.

ani dzień dobry, ani proszę dziękuję, ani jakiegoś normalnego telefonu tylko jakieś dziwne sms czy messenger.

Kto nie sprzedawał auto to się w cyrku nie śmieje. Czasami lepiej poczekać i niech najpierw dzwonią wszystkie wariaty a potem może ktoś normalny się odezwie... jaja.

Na siłę wymuszanie żeby spuścić cenę. Piszę w ogłoszeniu jak byk że naprawa przewyższyła wartość auta i auto bez wkładu... ale jak widać mirek czy janusz biznesu wolą kupić auto za 50 tyś jakieś #bmw i potem płaczą że części kosztują ich majątek. Jak ktoś lubi postaw a zastaw się to tak ma...

pozdrówka,
wasz stały wykopowicz.

• Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makler___gieldowy: za dużo się udzielasz i próbujesz dyskutować z podludźmi. Od razu wszelkie dyskusje ucinasz za każdym razem. Zazwyczaj jak ktoś zaczyna dyskusje to nawet nie myśli o kupnie auta, tylko się nudzi i zawraca dupę. Powinieneś w każdej wiadomości pisać tylko dzień dobry, stan auta, cena i odpowiadać na wiadomości dopiero jak ktoś wyraźnie jest zainteresowany. Ja ignorowałem w ten sposób prawie wszystkie wiadomości i tylko czekałem na zdecydowane
  • Odpowiedz
@makler___gieldowy: z tego powodu sprzedałem auto swojemu mechanikowi, bez marudzenia, bez ogłoszeń blisko, bez czepiania się szczegółów, robił to auto więc wiedział, że dobre, opuściłem mu 2k i dziękuję dobranoc, nerwy są dużo więcej warte a i tak uważam, że wziąłem dobre pieniądze a on ma dobre auto, z którego jest zadowolony
  • Odpowiedz
@makler___gieldowy: znam ten ból. Chciałem sobie flotę aut na nowszą zmienić ale stwierdziłem że to p------ę jak mam się z tymi cebulami januszkami bujać. Zajadę i oddam na złom. A jako auto bardziej prestiżowe na spotkania biznesowe kupiłem sobie 911 z trzeciej generacji i mam wywalone j---a. Udaje dana marki xd
  • Odpowiedz