Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +52
30-letni koleś na wykopie: będę robić pompki i brzuszki, nigdy nie ćwiczyłem i nie byłem na siłowni.
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
źródło: temp_file3319126131157460459
Pobierz
JoeGlodomor +43
Ale ludźmi łatwo manipulować. Wrzucasz długi wpis, parę liczb dobranych pod tezę i już ponad 1000 plusów, bo czytający są za głupi na przyswojenie takiej ilości tekstu ze zrozumieniem #psiarze
źródło: 1000000423
Pobierz

W skrócie zaliczyłem glebę na motocyklu:
Rozpoznania kliniczne:
S52.8 – Złamanie innych części przedramienia
Złamanie wyrostka rylcowatego lewej kości łokciowej
⸻
Wywiad:
Pacjent zgłosił się samodzielnie do IP. Podaje upadek na jezdni z motocykla na rękę lewą w dniu dzisiejszym. Zgłasza dolegliwości bólowe w miejscu urazu, ograniczenie ruchomości. Innych dolegliwości nie zgłasza.
⸻
Badanie fizykalne:
Miejscowo – obrzęk str. grzbietowej st. nadgarstkowego, szpara stawowa palpacyjnie bolesna. bolesność w rzucie wyrostka rylcowatego lewej kości łokciowej. Ruchomość w stawie ograniczona bólowo. Czucie i ukrwienie obwodowe prawidłowe.
Lekarz twierdzi, że teraz 6 tygodni praktycznie nie ruszać ręką, za jakieś 2/3 umówić się na MRI, żeby sprawdzić stan więzadła. Uprosiłem, zeby nie wkładał ręki w gips, tylko w orteze, bo muszę pisać na klawiaturze.
Czy serio najlepsze do można zrobić to okładać lodem i 6 tygodni nie używać ręki?
Niestety nie mogę wstawić RTG, bo nie mam wejścia na płytę w komputerze XD
Z góry dzięki za pomoc :(
#mikrokoksy #silownia #fizjoterapia #uraz
No było mokro, ale nie padało aż tak strasznie. Wracałem akurat z siłki :/
25 lipca (w urodziny btw taki prezencik) dowiedziałem się że czeka mnie operacja.
Na tamten moment 2 miesiące przerwy od siłki to był jakiś p----------y scenariusz xd
Co prawda potem cały sierpień przesiedziałem w domu w----------c przeciwbólowe i ledwo chodząc i nagle okazało się że brak możliwości trenowania to nie taki duży problem. Perspektywa sie szybko zmienia XD
1 wrzesnia operacja i po 2
Podam Ci przykład mojego kolegi który pogruchotany bark miał mieć unieruchomiony w gipsie a fizjo pierwsze co to wywalił gips i od pierwszych dni po operacji zaczął rehabilitację- dzisiaj bark jest zdrowy i w pełni funkcjonalny.
Tak więc opinie lekarzy, ortopedziów, neurochirurgów to raczej dziel przez
@DywanTv: bez ABS i ścięło przednie koło?