Wpis z mikrobloga

@LuznaPusi ekologia jest potrzebna, ale w tym konkretnym wydaniu nie działa. W----------e pięciu kubłów w które mam frakcjonować odpady jak pracownik PSZOKu, nie poprawiło sytuacji. Teraz nie mogę nawet wywalić starych ubrań, mam je wozić samochodem do specjalnego punktu. Jak to ma poprawić ekologię planety? Może mi wytłumaczysz? A za śmieci i tak płacę więcej.
  • Odpowiedz
@Krupier: najlepsi są ci obrońcy systemu kaucyjnego, którzy przytaczają zachodnei kraje którego wprowadziły i w których dal wymierne korzyści

Wszystko fajnie, ale żyjemy w Polsce xD a tutaj prawodawstwo jest takie, żeby dowalić szaremu obywatelowi, aby płacił dwa razy. I w praktyce tak właśnie będzie
  • Odpowiedz
@SystemHalted2_0 i to wydanie mogłoby być bardziej efektywne + tak ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości ta podstawowa segregacja plastik papier reszta to wysiłek na poziomie wysrania się xd nie wiem może wam to jakoś uwłacza, ale to dla mnie abstrakcja
jest cena na którą składa się x czynników i czemu uważasz, że to sam obowiązek segregacji stanowi największą część?
  • Odpowiedz
@LuznaPusi:

zamiast cisnąć tego który podwyższa ceny to stwierdzili, że w takim razie segregowanie jest złe

Kto twierdził ze segregowanie jest źle? Przecież zaklad właśnie odbierał od mieszkańców segregowane śmieci i poddawał recyklingowi. A teraz mieszkaniec będzie musiał płacić tyle samo za segregacja + robić segregacja na własną rękę, rzeczywiscie świetny pomysł xD

Masz Ty działający mózg w ogóle?
  • Odpowiedz
@LuznaPusi: masz jakiś problem z myśleniem? Opłata za segregowanie/wywóz nie spadnie wraz z pojawieniem się systemu kaucyjnego, jak wskazywałaby uczciwość umowy społecznej.

Gorzej, ona wzrośnie xD gdyż segregownie bedą musialy zrekompensować stratę z powodu braku recyklingu plastiku

Już dotarło?
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust jaki twoj post o czym ty mówisz xd op wrzucił screen z informacją, że prezydent miasta uchwałą podniósł cenę wywozu śmieci od następnego roku i op to skomentował wyśmiewając to, że ludzie segregują śmieci
i o tym pisałem z innymi i nagle ty się w----------s o kaucji nie wiadomo po co xd
  • Odpowiedz
@LuznaPusi: ale ja się nie odnosze do posta opa tylko tego co napisal @cirspmtugp

Napisał prawdę, a Ty to wypierasz jak idiota i bredzisz coś o chciwości xD

Wprowadzi się prawo które de facto sprawi że wywóz śmieci będzie droższy + mieszkaniec sam będzie musiał dokonywać recyklingu w pewnym stopniu. Nie ma tu żadnej rekompensaty za ponoesione szkody/trud, są w sumie dwa negatywy które obywatel dostanie

Już rozumiesz gościu?
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust xddd no to właśnie mówię, że nie wiadomo po co w----------s się w rozmowę xd zasiałeś ferment, obraziłeś się i wysrales i uznałeś za wygranego xd
odpowiadasz mi na to co ktoś inny napisał w temacie i się burzysz, ale to mnie pytasz o uposledzenie xdd wtf
  • Odpowiedz
@LuznaPusi: w----------m się w rozmowę żeby udowodnić Ci twój debilizm, bo próbowałeś sprytnym wyparciem p-------c coś o "chciwości" segregowni, zamiast normalnie przyznać że wprowadzaniu prawo podwójnie krzywdzi obywatela, nie dając mu nic w zamian

Załapałeś?
  • Odpowiedz
to stwierdzili, że w takim razie segregowanie jest złe xd

@LuznaPusi: gdyby to wyglądało tak że: opłaty za wywóz w dół bo mniej pojemników + ceny produktów w butelkach i puszkach w dół bo masz obowiązek oddać opakowanie które wcześniej było wliczone w cenę produktu to nikt by nie pisał że segregacja jest zła :)
  • Odpowiedz
@LuznaPusi: oczywiście że winne g---o unijne segregację, względnie jej wprowadzone w takim, a nie innym wydaniu przez PiS ( chociaż i super inteligentne PO podnosiło maksymalny próg ceny dla samorządów, a nie obniżyło). Także tak, unia obiecuję ekologię i dzięki nowej segregacji miałem że śmieci płacić mniej, place kilka razy więcej. I teraz znowu zamiast za generowanie śmieci płacić mieliby producenci g---o zbędnych i trudnych w przewożeniu śmieci, oczywiście najłatwiej
  • Odpowiedz