@Krupier: co ma sam fakt segregowania do ceny wywozu?xd w sensie, że skoro segregacja obniża cenę to znaczy, że od czasu kiedy to wprowadzili to już nie powinni móc podwyższyć ceny całościowo?
skoro odwalam część roboty za kogoś to oczekuję, że będę miał obniżki z tego tytułu, a nie ciągle podwyżki.
@Krupier: no i masz taniej niż byś miał gdybyś nie segregował więc w czym problem xd ja rozumiem, że podwyżka w-----a i też nie jestem za tym, ale po prostu kisnę, że zamiast pocisnąć bekę z prezydenta to doszedłeś do wniosku, że skoro robią skok na kasę to znaczy, że segregacja
no i masz taniej niż byś miał gdybyś nie segregował więc w czym problem xd
No nie mam. xd
ja rozumiem, że podwyżka w-----a i też nie jestem za tym, ale po prostu kisnę, że zamiast pocisnąć bekę z prezydenta to doszedłeś do wniosku, że skoro robią skok na kasę to znaczy, że segregacja śmieci / ekologia jest nic nie warta xD
@LuznaPusi: bo generalnie do dla planety jest niewiele
no i masz taniej niż byś miał gdybyś nie segregował
@LuznaPusi: jak. Co chwilę dokładają nam frakcji, sposobów segregacji, ograniczają co odbierają... I jest coraz drożej.
Jak nie było segregacji parę lat temu to płaciłem jakieś grosze za śmieci. A teraz zauważalną kwotę miesięcznie. Czyli odwalam za nich multum roboty, teraz jeszcze będę biegał z butelkami do sklepu i... Finalnie będę miał z tego tylko sporo drożej. No super xD
Od 1 października wchodzi system kaucyjny na butelki plastikowe. Teraz tak, czy zima, deszcz czy lato będziesz dymał ze śmieciami na zakupy l i stal w kolejce do automatu. Ale zą to koszt wywozu śmieci spod domu spadnie? SPADNIE PRAWDA? Tego się jeszcze nie mówi ale...otóż wzrośnie, bo
To zostałem zwyzywany od onuc xD [chociaż w pełni wspieram UA w walce z RuSSią ( ͡º͜ʖ͡º)].
Ach, wyzywanie od onuc. Oznaka prostego myślenia. Ktoś głosi coś sprzecznego z moimi pogladami? Onuca! I cyk, fajrant, nie trzeba ruszać głową. ( ͡°͜ʖ͡°)
A ten typ ma 3/4 wykopu na czarno. Jak przegrywa dyskusję to ucieka i blokuje. XD
@LuznaPusi: u mnie w mieście zakład od śmieci przetwarzał plastik, aluminium i szkło i to sprzedawał jako surowiec, po wejściu systemu kaucyjnego straci ten zarobek więc podnosi ceny za odbiór.
@cirspmtugp no i właśnie o to chodzi, że samo segregowanie jest obiektywnie dobre, ale chciwość zawsze wygra więc podnoszą ceny za odbiór, bo tak xd no i op razem z innymi "wolnosciowcami" zamiast cisnąć tego który podwyższa ceny to stwierdzili, że w takim razie segregowanie jest złe xd nie przegadasz takim ludziom do rozsądku
@LuznaPusi: ale skoro zakład odbierał i produkował z tego surowiec do dalszej sprzedaży i użytku... To recykling już działał. Nie trzeba nic zmieniać xD
XD
#szczecin #ekologia
źródło: 1000046491
PobierzWiele. xd
@LuznaPusi: skoro odwalam część roboty za kogoś to oczekuję, że będę miał obniżki z tego tytułu, a nie ciągle podwyżki.
@Krupier: no i masz taniej niż byś miał gdybyś nie segregował więc w czym problem xd ja rozumiem, że podwyżka w-----a i też nie jestem za tym, ale po prostu kisnę, że zamiast pocisnąć bekę z prezydenta to doszedłeś do wniosku, że skoro robią skok na kasę to znaczy, że segregacja
No nie mam. xd
@LuznaPusi: bo generalnie do dla planety jest niewiele
@LuznaPusi: jak. Co chwilę dokładają nam frakcji, sposobów segregacji, ograniczają co odbierają... I jest coraz drożej.
Jak nie było segregacji parę lat temu to płaciłem jakieś grosze za śmieci. A teraz zauważalną kwotę miesięcznie. Czyli odwalam za nich multum roboty, teraz jeszcze będę biegał z butelkami do sklepu i... Finalnie będę miał z tego tylko sporo drożej. No super xD
To zostałem zwyzywany od onuc xD [chociaż w pełni wspieram UA w walce z RuSSią ( ͡º ͜ʖ͡º)].
@thorgoth Jak tam Twoje Ołgino xD
Ach, wyzywanie od onuc. Oznaka prostego myślenia. Ktoś głosi coś sprzecznego z moimi pogladami? Onuca! I cyk, fajrant, nie trzeba ruszać głową. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ten typ ma 3/4 wykopu na czarno. Jak przegrywa dyskusję to ucieka i blokuje. XD
Oh wait... Xd