Wpis z mikrobloga

@Krupier: co ma sam fakt segregowania do ceny wywozu?xd w sensie, że skoro segregacja obniża cenę to znaczy, że od czasu kiedy to wprowadzili to już nie powinni móc podwyższyć ceny całościowo?
  • Odpowiedz
  • 9
co ma sam fakt segregowania do ceny wywozu?xd

Wiele. xd

w sensie, że skoro segregacja obniża cenę to znaczy, że od czasu kiedy to wprowadzili to już nie powinni móc podwyższyć ceny całościowo?

@LuznaPusi: skoro odwalam część roboty za kogoś to oczekuję, że będę miał obniżki z tego tytułu, a nie ciągle podwyżki.
  • Odpowiedz
skoro odwalam część roboty za kogoś to oczekuję, że będę miał obniżki z tego tytułu, a nie ciągle podwyżki.

@Krupier: no i masz taniej niż byś miał gdybyś nie segregował więc w czym problem xd ja rozumiem, że podwyżka w-----a i też nie jestem za tym, ale po prostu kisnę, że zamiast pocisnąć bekę z prezydenta to doszedłeś do wniosku, że skoro robią skok na kasę to znaczy, że segregacja
  • Odpowiedz
  • 38
no i masz taniej niż byś miał gdybyś nie segregował więc w czym problem xd

No nie mam. xd

ja rozumiem, że podwyżka w-----a i też nie jestem za tym, ale po prostu kisnę, że zamiast pocisnąć bekę z prezydenta to doszedłeś do wniosku, że skoro robią skok na kasę to znaczy, że segregacja śmieci / ekologia jest nic nie warta xD

@LuznaPusi: bo generalnie do dla planety jest niewiele
  • Odpowiedz
no i masz taniej niż byś miał gdybyś nie segregował

@LuznaPusi: jak. Co chwilę dokładają nam frakcji, sposobów segregacji, ograniczają co odbierają... I jest coraz drożej.

Jak nie było segregacji parę lat temu to płaciłem jakieś grosze za śmieci. A teraz zauważalną kwotę miesięcznie. Czyli odwalam za nich multum roboty, teraz jeszcze będę biegał z butelkami do sklepu i... Finalnie będę miał z tego tylko sporo drożej. No super xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier Jak dodałem o tym wpis; https://wykop.pl/wpis/83186319/wpis

To zostałem zwyzywany od onuc xD [chociaż w pełni wspieram UA w walce z RuSSią ( ͡º ͜ʖ͡º)].

@thorgoth Jak tam Twoje Ołgino xD
@jajcek +14
Od 1 października wchodzi system kaucyjny na butelki plastikowe. Teraz tak, czy zima, deszcz czy lato będziesz dymał ze śmieciami na zakupy l i stal w kolejce do automatu. Ale zą to koszt wywozu śmieci spod domu spadnie? SPADNIE PRAWDA? Tego się jeszcze nie mówi ale...otóż wzrośnie, bo
  • Odpowiedz
  • 2
@jajcek

To zostałem zwyzywany od onuc xD [chociaż w pełni wspieram UA w walce z RuSSią ( ͡º ͜ʖ͡º)].

Ach, wyzywanie od onuc. Oznaka prostego myślenia. Ktoś głosi coś sprzecznego z moimi pogladami? Onuca! I cyk, fajrant, nie trzeba ruszać głową. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A ten typ ma 3/4 wykopu na czarno. Jak przegrywa dyskusję to ucieka i blokuje. XD
  • Odpowiedz
@LuznaPusi: u mnie w mieście zakład od śmieci przetwarzał plastik, aluminium i szkło i to sprzedawał jako surowiec, po wejściu systemu kaucyjnego straci ten zarobek więc podnosi ceny za odbiór.
  • Odpowiedz
@cirspmtugp no i właśnie o to chodzi, że samo segregowanie jest obiektywnie dobre, ale chciwość zawsze wygra więc podnoszą ceny za odbiór, bo tak xd no i op razem z innymi "wolnosciowcami" zamiast cisnąć tego który podwyższa ceny to stwierdzili, że w takim razie segregowanie jest złe xd nie przegadasz takim ludziom do rozsądku
  • Odpowiedz
@LuznaPusi: nim wprowadzili turbo segregacje śmieci, płaciłem 6 złotych od osoby, dzięki segregacji płace 40 od łebka. Także faktyczni taniej( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz