Wpis z mikrobloga

Najbardziej w tej "aferze" o nowy przedmiot rozwalają mnie niektóre osoby piszące "haha, dzieci nie chca sie uczyc lewackiego przedmiotu"

nie, dzieciaki maja w to w------e, po prostu nie chca chodzic na dodatkowe zajecia xD
#polska #polityka
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gr0m1t zależy gdzie w dużym mieście tak, ale na wiosce za nie chodzenie na religię byłby co najmniej lament mamuśki, że przez to musi potem za gówniarza świecić oczami przed księdzem. Na wsi religia to często najważniejszy przedmiot w szkole.
  • Odpowiedz
Na wsi religia to często najważniejszy przedmiot w szkole.

@galicjanin: po pierwsze jakby nie było religii to kiedy uczniowie mieliby odpisywać zadania, a po drugie, niechodzenie na religię mogłoby zakręcić kurek ze stówkami dla wnusia od babci. Wiadomo, że bardzo ważny przedmiot
  • Odpowiedz
@Farezowsky na szczęście rządy lewackich zamordystów dobiegają końca dzięki czemu na miejsce jednej godziny nieobowiązkowego przedmiotu konserwatyści znani ze swojego, bardziej wolnościowego podejścia do edukacji i wychowania dzieci wprowadzą dwie godziny obowiązkowych zajęć z religii/etyki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Farezowsky: gdybym miał dziecko prawdopodobnie bym go wypisał zarówno z religii jak i EZ, zwłaszcza jak miała by być prowadzona przez katechetów lub kogoś kto nie ma wystarczających kwalifikacji. Powiedzmy sobie szczerze, poziom tych dodatkowych przedmiotów jest beznadziejny. Sam miałem pierdoły typu WoK lub Podstawy Przedsiębiorczości i tam już robili odwierty w dnie, nie dowiedziałem się niczego, jedynie można było podejść na tych "lekcjach". Problem nie jest w przedmiocie, a
  • Odpowiedz
na wiosce za nie chodzenie na religię byłby co najmniej lament mamuśki, że przez to musi potem za gówniarza świecić oczami przed księdzem. Na wsi religia to często najważniejszy przedmiot w szkole.

@galicjanin: Dawno nie byłeś na wsi, ateizacja też tam dotarła
  • Odpowiedz
nie, dzieciaki maja w to w------e, po prostu nie chca chodzic na dodatkowe zajecia xD

#polska #polityka

@Farezowsky: dokladnie. u corki w liceum praktycznie cala klasa wypisana zarowno z edukacji (bo by konczyli o 18:35 jprdl) i z religii/etyki (tzn na religie nie zapisana). Tak wiec szach mat lewako-prawaki. NIkt nie chce siedziec w szkole dluzej niz musi.
  • Odpowiedz