Aktywne Wpisy

mdfk +227
2.5 roku temu zwolnili mnie z krypto startupu (#androiddev here), płacili dobrze bo $11k/msc ale po tym już miałem troche dość pracy dla innych i postanowiłem pójść all-in i zostać #programista15k na swoim
long-story short, udało się i teraz żyję głównie z moich aplikacji, na screenshocie jedna z nich (slonoise.com), zarabia jakieś $1k+/msc
w szczytowym momencie zarabiałem $8k/m z moich apek, teraz około $2-3k/msc i buduję dalej
zastanawiam
long-story short, udało się i teraz żyję głównie z moich aplikacji, na screenshocie jedna z nich (slonoise.com), zarabia jakieś $1k+/msc
w szczytowym momencie zarabiałem $8k/m z moich apek, teraz około $2-3k/msc i buduję dalej
zastanawiam
źródło: CleanShot 2026-01-03 at 20.17.13@2x
Pobierz
luke-mat +13
Prawda jest taka, że dzisiaj wszyscy zazdrościmy #usa :) (no może oprócz neuropki)
-rządzą całą półkulą
-ich waluta rządzi światem (póki co)
-mają najsilniejszą armię
-mają najlepsza technologię
-płace specjalistów to są tam sky is the limit, w Europie programista osiągnie te kilka tysięcy euro, a tam zwykłe kodoklepacze osiągają po $600k rocznie
-rządzą całą półkulą
-ich waluta rządzi światem (póki co)
-mają najsilniejszą armię
-mają najlepsza technologię
-płace specjalistów to są tam sky is the limit, w Europie programista osiągnie te kilka tysięcy euro, a tam zwykłe kodoklepacze osiągają po $600k rocznie

Koszty kosmiczne, pensje coraz większe a efektywność coraz mniejsza.
Ale jak to, koniec robienia w czasie pracy porządków w domu albo chodzenia z psem na spacery?
Większość IT i korpoludków sama się tutaj chwali, ze nic nie robi, że kawka, spanko i pretensje.
A wy robaki codziennie na taśmie produkcyjnej albo wożąc coś autem, bo pan INFORMATYK ma ulgę IPBOX i nie płaci podatków.
No tak ale dla pana korposzczura to jest metafizyka.
Banda odklejeńców.
#korpo #korposwiat #praca #pracbaza #korpoludki #korposzczury #polska
źródło: Screenshot 2025-09-30 at 11-23-41 CEO Allegro kaja się na Slacku po nazwaniu swoich pracowników egoistami Wykop.pl
Pobierz@BobekRobek: dojeżdżanie do biura max 2 razy w tygodniu, 3 razy to deal breaker
@dziacha pracodawców to może mało interesować...
@BobekRobek: Podwyżki w IT coraz słabsze jeśli już w ogóle a efektywność bynajmniej nie mniejsza a często wyższa niż w biurze bo nikt nie przeszkadza na open space. Ludzie się powyprowadzali a nawet pokupowali domy - i to jest głównym problemem.
@BobekRobek: no bo to debile, dawaj Mati do IT wystarczy się przebranżowić i 15k do łapy za godzinkę przed ekranem dziennie, resztę czasu gram w gry hehehe xD HURR ALE JAK TO REDUKCJA ETATÓW, JAK TO POWRÓT DO BIUR, REEE
@PiesLat2230 otóż to.
@BobekRobek: a może to przez nieefektywność CEO który siedzi w Portugalii zamiast w Poznańskim biurze?