Wpis z mikrobloga

Czacie to xD Goście zarabiający kilkanaście tysięcy z domu narzekają, że ktoś im każe wrócić do biura bo są nieefektywni i jest wielkie larum o problemy pierwszego świata i muzykę z YouTube. MAŁO MAŁO.
Koszty kosmiczne, pensje coraz większe a efektywność coraz mniejsza.
Ale jak to, koniec robienia w czasie pracy porządków w domu albo chodzenia z psem na spacery?
Większość IT i korpoludków sama się tutaj chwali, ze nic nie robi, że kawka, spanko i pretensje.
A wy robaki codziennie na taśmie produkcyjnej albo wożąc coś autem, bo pan INFORMATYK ma ulgę IPBOX i nie płaci podatków.

No tak ale dla pana korposzczura to jest metafizyka.

Banda odklejeńców.

#korpo #korposwiat #praca #pracbaza #korpoludki #korposzczury #polska
B.....k - Czacie to xD Goście zarabiający kilkanaście tysięcy z domu narzekają, że kt...

źródło: Screenshot 2025-09-30 at 11-23-41 CEO Allegro kaja się na Slacku po nazwaniu swoich pracowników egoistami Wykop.pl

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tyrande: no i ten pracownik poza duzym miastem predzej sie przeprowadzi do duzego miasta gdy korpo mu powie hola hola koniec pracy zdalnej czy zostanie u siebie robic za mniejsze pieniadze? Dodatkowo ty myslisz, ze w duzych miastach nie ma ludzi do pracy w korpo, jest wiecej chetnych niz miejsc, spokojnie znajda nawet na bardziej zaawansowane stanowiska.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: ja to wspolczuje tym co odbiera się pracę z domu. Nie jestem psem ogrodnika, jak ktos trafił na lekkie warunki, to niech korzysta. Tylko barany chwaleniem sie, żeby połechtać własne ego sami na siebie sznur skręcili.
  • Odpowiedz
Goście zarabiający kilkanaście tysięcy z domu narzekają, że ktoś im każe wrócić do biura

@BobekRobek: dojeżdżanie do biura max 2 razy w tygodniu, 3 razy to deal breaker
  • Odpowiedz
@BobekRobek: myślałem, żeby się rozpisać, ale odpuszczę sobie. Czasy rynku pracownika w IT się kończą, korpo chcą cięć, jedni się dostosują, drugim się uda utrzymać swój status, a trzeci obudzą się w przykrej rzeczywistości, bez pracy albo z koniecznością powrotu do biura. 2-3 "etaty" a basen czy kawka na mieście w godzinach pracy to był u niektórych standardzik.

@dziacha pracodawców to może mało interesować...

Tylko barany chwaleniem sie, żeby
  • Odpowiedz
@BobekRobek: @su1ik To są Ci sami ludzie którzy potem bóldupią, że ja jako lekarz jestem darmozjadem i nierobem, bo 1% moich kolegów zarabia te mityczne 100k msc albo gardzi gułagiem 300h w msc na SOR za takie pieniądze, a sami w tym czasie chodzą w godzinach pracy na pilates będąc zatrudnionym u 2/3 pracodawców w tym samym czasie, gdy ja w tym czasie przyjmuje stacjonarnie pacjentów i żeby mieć
  • Odpowiedz
Koszty kosmiczne, pensje coraz większe a efektywność coraz mniejsza

@BobekRobek: Podwyżki w IT coraz słabsze jeśli już w ogóle a efektywność bynajmniej nie mniejsza a często wyższa niż w biurze bo nikt nie przeszkadza na open space. Ludzie się powyprowadzali a nawet pokupowali domy - i to jest głównym problemem.
  • Odpowiedz
Większość IT i korpoludków sama się tutaj chwali, ze nic nie robi, że kawka, spanko i pretensje.

@BobekRobek: no bo to debile, dawaj Mati do IT wystarczy się przebranżowić i 15k do łapy za godzinkę przed ekranem dziennie, resztę czasu gram w gry hehehe xD HURR ALE JAK TO REDUKCJA ETATÓW, JAK TO POWRÓT DO BIUR, REEE

• Odpowiedz
@BobekRobek: Samo allegro jest nieefektywne. Po dupie dostają szaraczki na pierwszej linii, a kadra menadżerów się rozrasta. To jest właśnie problem xD Poza tym, to nie są ludzie zarabiający kilkanaście koła, to helpdeskowcy, wsparcie klienta, wszyscy którzy siedzą na UoP bo po prostu tak wypada - jakby ci firma zamknęła biuro w gdańsku i masz się relokować do pcimia dolnego to też byś się w-----ł xD

@PiesLat2230 otóż to.
  • Odpowiedz
Czacie to xD Goście zarabiający kilkanaście tysięcy z domu narzekają, że ktoś im każe wrócić do biura bo są nieefektywni i jest wielkie larum o problemy pierwszego świata i muzykę z YouTube.

@BobekRobek: a może to przez nieefektywność CEO który siedzi w Portugalii zamiast w Poznańskim biurze?
  • Odpowiedz