Wpis z mikrobloga

@Defined ale po co skoro mozna ich zwozić samolotami a potem przekonać największych idiotów że to lewaki przez plot przerzucają - chyba nie zaliczasz sie do tych przygłupów panie biznesmenie wolnorynkowy? Prawda?

• Odpowiedz
@kamil-tumuletz: Kryzys migracyjny z lat 2008-2016 mógłby wytłumaczyć liczbę muzułmanów we Francji - wówczas złożono 4,5 miliona wniosków o azyl, co daje 6,8% "Francuzów", a wszystkich muzułmanów jest 8,7%. Do tego trzeba dodać 1,5% religii nie-Abrahamowych. Jednak skąd orient w innych krajach? 5 milionów w Rzeszy, milion w Holandii, milion w Szwecji, 4,5 miliona na Wielkiej Brytanii?
  • Odpowiedz
kapitalizm oparty na zysku ponad wszystko, który jest spowodowany chciwością ludzi.

@Defined: Czyli po prostu kapitalizm.

Lewica sprzymierzyła się z ogromnym kapitałem zapewniając podparcie
  • Odpowiedz
@wstanczyk: Lewica zapewniała w Europie wsparcie ideologiczne dla masowych, niekontrolowanych w żaden sposób migracji. Organizacje lewicowe pomagały i dalej pomagają przepływać Morze Śródziemne. Ale wiem, wiemy już, że to nie była prawdziwa lewica.
  • Odpowiedz
Lewica zapewniała w Europie wsparcie ideologiczne dla masowych, niekontrolowanych w żaden sposób migracji.

@Defined: Nie lewica, a kapitał sprowadzał masowo imigrantów, bo im się to opłąca finansowo, a dodatkowo mają zysk polityczny. Sam widzisz, jak ładnie cię przekonali, że za sprowadzanie imigrantów odpowiedzialna jest lewica i to z nią powinieneś walczyć.

Już samo to, że to masowe sprowadzanie imigrantów robiły prawicowe rządy powinno zacząć cię zastanawiać. A te "organizacje lewicowe" to po
  • Odpowiedz
@wstanczyk: Tłumaczenie "bo kapitał sprowadzał imigrantów" jest płytkie. Jest ono prawdziwe, ale również jest prawdziwe jest twierdzienie, że "piję zieloną herbatę z czajnika wyprodukowanego w Chinach, bo kapitał mi ten czajnik sprowadził". Mi nie trzeba udowadniać, że tak jest, bo ja wiem, że tak jest, ale ja tutaj piszę o nadbudowie ideologicznej całej tej sprawy. Samo pojęcie "inżynier" to relikt z tamtych czasów, bo wszędzie w mediach pisano, że przyjadą
  • Odpowiedz
@Defined: Ufff a ja myślałem że to partie prawicowe w każdym kraju w którym dorwały się do władzy prowadziły politykę masowego sprowadzania ludzi zza granicy aby mieć tanią siłę roboczą. Dzięki że mnie uświadomiłeś że to nie była prawdziwa prawica a "globaliści" i jak zawsze wespół z lewactwem, które odpowiada za całe zło świata.
  • Odpowiedz