Aktywne Wpisy

PSY_DELIC +71
Promilus +653
Jak byłem dzieciakiem to marzyła mi się praca w kiosku. Do najbliższego miałem 6 kilometrów i minimum raz w miesiącu jeździłem rowerem po nowe CD Action - a nawet nie miałem komputera, w gierki grałem w szkolnej świetlicy. Mama przy okazji zakupów pamiętała o Kaczorze Donaldzie, a gdy byłem trochę większy to jarałem się czasopismami popularno-naukowymi, Bravo Sport, a nawet codziennymi gazetami. W domu 5 kanałów telewizyjnych, oczywiście zero Internetu, a w
źródło: temp_file5015208853377837864
Pobierz

@adamssson: Bo nie rozumiesz i nie umiesz używać. Jesteś jak twoja babcia, której za młodu tłumaczyłeś jak wysyłać SMSy. SMSem też się nie dało wysyłać obrazków ale potem ewoluował w MMSy a teraz RCSy.
Patrz na zmiany i ich szybkość, szukaj sposobu poprawy produktywności i przede wszystkim odklej się od Microsoftu... Używaj lepszych modeli a nie to co MS daje za darmo. Oni nawet
@kwanty two more weeks
@adamssson: chlopie on mi wiekszosc wyliczen inzynierskich robi, liczy wpusty, wszelkie gwinty, pola powierzchni, naciski, przelicza jednostki czesto kompletnie od czapy na cos normalnego, formatuje wzory.
Czesto wypluwa konkretne informacje o normach dotyczacych danych detali, o ich odmianach i roznicach. Bardzo duza baza materialow, wlasciwosci i zastosowan.
Polowa (jak nie lepiej) poradnika inzyniera mechanika idzie
@adamssson: No bo uzywasz LLMa przystosowanego do programowania, aby edytował grafikę.
Modele generatywne to świetne narzędzie, ale trzeba wiedzieć, gdzie i jak to wykorzystać.
@Rustyyyy: niektórzy tłumaczą AI na Another Indian
@adamssson: Niemożliwe że nie lubisz AI na pewno jakieś g---o używałeś serio jakie błędy co ty gadasz zły model mówię ci zły model używałeś inne spróbuj ja ci załatwię inny model płatny nie da się nie lubić AI co ty gadasz inne musisz spróbować płatne, a nie te darmowe, bo różne są
@kromeczek: Różne tutaj kwestie są. Część zadań jest bardzo repetytywna i LLMy załatwiają masę roboty. W innych nawet jak masz jakiś kod, od którego możesz zacząć i go poprawiać, to też jest ogromne przyspieszenie. Takich naprawdę kreatywnych zadań w programowaniu jest stosunkowo niewiele.
Sporą część prostszych zadań, typu jakieś CRUDy, to w ogóle dobry LLM napisze ci w całości, z
Przecież Pajetdows obecnie nie nadaje się nawet jako odtwarzacz przeglądarki internetowej
Junior level objawienia. Ludzie piszą takie rzeczy, a później biegną na stackoverflow, bo szukają dlaczego ich HttpClient się w--------a. Albo odpalają bazy danych i szukają jaki był typ kolumny jakiejśtam, bo z głowy nie pamięta. Tymczasem ten, który użyje Agenta z MCP ma odpowiedź w trzy sekundy.