Wpis z mikrobloga

Kochani, jakiś czas temu pytałam się Was czy warto iść na medycynę w wieku 28 lat…wszyscy wyrazili się jasno, że tak. No i zgadnijcie co… zlożyłam dokumenty, dostałam się i dzisiaj oficjalnie zaczynam 1 dzień studiów () przede mna wykłady! A jutro anatomia i prosektorium między innymi (σ ͜ʖσ)

#medycyna #studia #studbaza
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@addddd z ciekawości pokażesz plan zajęć na pierwszy semestr? Albo przynajmniej rozkład godzinowy ćwiczenia/wyklady, bez nazw przedmiotów? Też mnie kusi medycyna, ale musiałabym najpierw się zapisać na maturę z bioli i chemii, bo mam tylko rozszerzona matme i fize (jestem z rocznika nieobowiązkowej matematyki) :P ewentualnie pielęgniarstwo też byłoby spoko ;) mam 36 lat, jestem po polibudzie i 15 latach pracy w IT, trochę mi się znudziło, lubię się opiekować ludźmi,
  • Odpowiedz
  • 1
@ratty: parazytologia i histologia cwiczenia po ponad 2h, wyklady od 9 do 18: z pierwszej pomocy, historii medycyny, histologii, biologii molekularnej i anatomii, podstawy pielegniarstwa cwiczenia, anatomia cwiczenia i prosektorium w sumie 4h, biofizyka cwiczenia 1,5h , biologia molekularna cwiczenia 1,5h. ale kazda uczelnia ma inny plan zajec
  • Odpowiedz