Wpis z mikrobloga

Kochani, jakiś czas temu pytałam się Was czy warto iść na medycynę w wieku 28 lat…wszyscy wyrazili się jasno, że tak. No i zgadnijcie co… zlożyłam dokumenty, dostałam się i dzisiaj oficjalnie zaczynam 1 dzień studiów () przede mna wykłady! A jutro anatomia i prosektorium między innymi (σ ͜ʖσ)

#medycyna #studia #studbaza
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@addddd: zrób wykopkom relacje czy warto się tyle uczyć by zarabiać tylko dwa razy więcej co hydraulik i serwisant rowerów... Ale to dopiero po specjalizacji. Jako rezydent zarabiasz tyle co w Żabce.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo No i jesteśmy w sytuacji gdzie studia medyczne są tak nie wymagające że można je robić na boku koło pracy na pełen etat, ciekawe jakich będziemy mieli z tego lekarzy ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale najważniejsze że monopol zostanie przełamany xD
  • Odpowiedz
@dr_Batman: mamy najgorszą służbę zdrowia w Polsce - także to by było tyle jeśli chodzi o skuteczność dotychczasowych metod. to teraz idziemy w drugą stronę i będziemy przyjmować wszystkich jak leci, a potem niech pacjenci odrzucą tych, co się nie nadają. to nie znaczy, ze lekarze przestaną dobrze zarabiać, tylko bardziej powrót do normalności.
  • Odpowiedz
w takim wieku? xd spelniam swoje marzenie po

@addddd: poważnie samo w sobie zostanie lekarzem jest Twoim marzeniem? Czemu nie poszłaś wcześniej na medycynę?

Tak czy inaczej, gratuluję nie poddania się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 15
@dr_Batman: a kto powiedzial, ze nie sa wymagajace? jestem nastawiona na nauke i zarywanie nocek i zero zycia, a to ze mam lekka prace, ktora mi ulatwi dazenie do celu i chodzenie na zajecia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@ly000: lekarze dalej będą dobrze zarabiać na rynku prywatnym, za to placówki publiczne będą zatrudniać byle kogo, byle taniej, tak jak teraz. Tańszy rezydent czy lekarz z Ukrainy bez języka niż doświadczony specjalista ¯\(ツ)/¯

Wiec to wy będziecie na tych lekarzy trafiać w szpitalach, czy wam się podoba czy nie. Nic nie zweryfikujecie niczego nie odrzucicie.
  • Odpowiedz
@addddd: Nie wiem gdzie idziesz, ale tak powiedział tabun kosmetycznej które robi medycynę na prywatnych uczelniach przyjmując w tym czasie klientów

¯\(ツ)/¯

Takie czasy. Za moment dyplom w Polsce nie będzie nic warty, a już idą wieści w również ze na świecie Polski dyplom nie jest nic wart.
  • Odpowiedz
  • 5
Tąpnięcie stawek z 350zł/h do 340zł/h może pogrążyć niejednego specjalistę.

@Nighthuntero:

Nie policzyłeś inflacji. Ale ja tak i wyszedł mi spadek z 350 na 600 w 5 lat.
  • Odpowiedz
W Żabce na kasie się dostaje prawie 10k brutto ?

@lentilek: ależ oczywiście, są tacy co biorą nadgodziny i wyrabiają tyle godzin co lekarz w miesiącu osiągając 10k
  • Odpowiedz