Wpis z mikrobloga

Kochani, jakiś czas temu pytałam się Was czy warto iść na medycynę w wieku 28 lat…wszyscy wyrazili się jasno, że tak. No i zgadnijcie co… zlożyłam dokumenty, dostałam się i dzisiaj oficjalnie zaczynam 1 dzień studiów () przede mna wykłady! A jutro anatomia i prosektorium między innymi (σ ͜ʖσ)

#medycyna #studia #studbaza
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1997
@addddd: można się już do ciebie zapisywać? Na NFZ to bym miał wizytę akurat jak skończysz studia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@addddd: dostałeś się bo biorą każdego- przyjęcia 4x większe niż 15 lat temu... speckę skończysz po 40stce, do tego czeka nas masowy zalew ludźmi z dyplomami co spowoduje tąpnięcie stawek, ogólnie moim zdaniem błąd.
  • Odpowiedz
dostałeś się bo biorą każdego- przyjęcia 4x większe niż 15 lat temu... speckę skończysz po 40stce, do tego czeka nas masowy zalew ludźmi z dyplomami co spowoduje tąpnięcie stawek

@Dadas77: i bardzo dobrze. O to nam właśnie chodzi żeby tak było. Nie może całe społeczeństwo składać się na kastę milionerów którzy sami decydują o limitach na specjalizacji. Wasze ego jest kosmiczne i trzeba je utemperować bo prestiż tego zwodu wynika
  • Odpowiedz
@addddd: czyli będziesz na garnuszku mame przez najbliższe 6 lat, a w każde wakacje przez miesiąc będziesz codziennie za darmochę zadupiać mierzyć ciśnienia i numerować strony dokumentacji.
A tak serio to gratki, zrobiłaś kawał dobrej roboty, że w tym wieku chwyciłaś za stery. Powodzonka
  • Odpowiedz
@addddd: gratki. Bogate życie przed Tobą już bez specki 150 b2b będziesz mieć. Możesz wyrywać biednych kawalerów 10k brutto na tekst, ze za 5 lat będziesz lekarką
  • Odpowiedz
@addddd no no, odważnie chwalić się tym w momencie takiej nagonki na lekarzy przez wykopkow ( ͡° ͜ʖ ͡°) gratki! Tez jestem w tym wieku mniej więcej i podziwiam :)
  • Odpowiedz
@addddd współczuję, jakbym miał robić to drugi raz to bym poszedł robić coś innego @addddd

Pracuje na caly etat (σ ͜ʖσ) ale na szczescie mam elastyczna pracke

To pierwsze 3 lata raczej odwieś pracę bo nie da rady, czas ma tą właściwość że niestety nie jest z gumy
  • Odpowiedz