Wpis z mikrobloga

Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem.
GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma
Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego
GenZ- są
Ja-są gofry?
GenZ-tak
Ja- czyli nie ma cukru pudru tak?
GenZ-tak
Ja- to z czym mogą być?
GenZ- z czymś innym.

Serio milenialsi będą cenionymi pracownikami nawet jak już będą mieli te 80 lat
  • 157
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@otualw: to tak jak u lekarza, wizyta prywatna u neurochirurga
-dzień dobry
- proszę usiąść, płyta z rezonansu jest?
- tak proszę
3 minuty ciszy
- na operacje jeszcze
  • Odpowiedz
@Brylant: no to jak komuś nie zmieniają to płać mniej. Płać tyle na ile jego prace wycenia rynek. Z tego co ja widzę to młodzi ludzie po studiach mają czasem problem ze znalezieniem pracy. A czasem nie. Jak każde pokolenie xd

Mnie motywuje, a ludzi których nie motywuje często kończą źle. Zawsze tak było.

Jaka praca taka płaca. To działa w dwie strony. Chociaż gdybym był w IT to bym
  • Odpowiedz
@Frank_Parker2 jeżeli to bylo z rok temu to żabka, jako franczyzodawca wręcz wymuszała (przynajmniej u mnie), żeby był konkretny goal na ilość transakcji w kasie samoobsługowej i też wyrzucali tam klientów i wlasciciele i pracownicy, to mogła nie być jej wina xd
  • Odpowiedz
@Zepsutetagi rozumiem, to jak z płynem do spryskiwaczy na stacji, ale dało się to zrobić na przynajmniej 5 lepszych sposobów
-Zachecam do używania kasy samoobsługowej, nie czeka pan w kolejce
Nawet jak chcesz kogoś przepchać na siłę żeby podbić ilość klientów to czasem
-Przepraszam, mam chwilowa awarie systemu, proszę użyć samoobsługowej, jak pan sobie nie poradzi to pomogę.
Ja wiem że sprzedawca w Żabce to nie attache w ambasadzie, ale pewne
  • Odpowiedz
@otualw: GenZ stało się nowym generalizoterem widzę. Generalnie OPie to dałbym Ci plusa, ale generalizowanie jest słabe. Tak samo ja mam z Milenialsami - osobiście mało znam kogoś urodzonego przed '95 żeby dało się z nim / nią normalnie porozmawiać, ale rozumiem że świat nie ogranicza się do moich znajomych xd
KundelekPaniMagdaleny - @otualw: GenZ stało się nowym generalizoterem widzę. Generaln...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@KundelekPaniMagdaleny: spokojnie, też uważam, że dzielenie na pokolenia jest sztuczne i ma na celu upraszczać. Tak jak nie każdy “milenials” będzie miał cechy przypisywane tej generacji tak i nie każdy GenZ będzie zachowywał się jak GenZ z rolek na instagramie czy tiktoku
  • Odpowiedz
  • 0
Gość się dziwi, że ktoś robiący w gastro, jeszcze w obsłudze klienta(XD) prawdopodobnie za minimalną, nie skaczę w około klienta jak kelner z francuskiej restauracji

@CosyGrave: tak, należy mu się za to tyle co lekarzowi xD
  • Odpowiedz
@otualw: Bądż generacje wczesniej, doprowadź system do ruiny, system, który produkuje GEN Z. MIEJ PRETENSJE że GEN Z jest ujowa xDDDDD
Naprawde Polacy to wyjątkowy naród, zero myślenia, łączenia kropek, zero pytań, dlaczego tak jest? co trzeba zmienić?
  • Odpowiedz
  • 1
@CosyGrave Jest tam pewnie jakaś subtelna różnica między kelnerem z francuskiej restauracji a zwykłym wykonywaniem swoich obowiązków za minimalną... ale ja się nie znam. Jestem programistą.
  • Odpowiedz
@CosyGrave: Byłeś kiedyś we francuskiej restauracji (we Francji, nie w restauracji stylizowanej na francuską)? Obsługa we Francji leży i mają wywalone na wszystko będąc aroganckim
  • Odpowiedz
@otualw: i na podstawie 1 obsługi wysnułeś wniosek ze cala gen z sie do niczego nie nadaje xd?
Ile razy byles obslugiwany przez kogos z gen z i nawet tego nir odnotowałeś bo byles mysli gdzie indziej
  • Odpowiedz
@Frank_Parker2: miałem podobnie, stałem do kasy w pustej Żabce, sprzedawca coś tam układał, poprosiłem go żeby mi skasował zakupy a on mówi "proszę podejść do kasy". Ja na to "przecież podszedłem" xD i z bólem mnie skasował.

Dopiero po chwili ogarnąłem że mnie odsyłał do samoobsługowej bo w pierwszej chwili nie przyszło mi to do głowy.
  • Odpowiedz
@otualw: przecież teraz młodzież i młodzi dorośli to co piąty autystyk, a co drugi asperger, a każdy jeden z depresją i/lub nerwicą w pakiecie, a ty wymagasz od nich jakichś normalnych interakcji...
  • Odpowiedz
  • 1
@otualw: zarabia jakieś g---o grosze, gospodarka r-------a, zero perspektyw na mieszkanie, mózg r-------y szybką łatwą dopaminą z tiktoka, starzy nie mieli czasu wychować bo z----------i a ty masz pretensje xd
  • Odpowiedz
@otualw: Też jestem zdania, że milenialsi jeszcze długo będą trzymali się na rynku pracy 😁 Nawet u mnie w firmie doskonale to widzę, że Gen Z robią połowę tego co milenialsi i do tego są 4 razy bardziej zmęczeni 🤣
  • Odpowiedz