Wpis z mikrobloga

@P_O_T_E_Z_N_Y__G_E_J: pytać. Lepiej zadać głupie moze pytanie niż np. oddać strzał kontrolny z boczniaka gdy akurat Panu w komisji to nie pasuje. Zapytać o bezpieczny kierunek przed wzięciem broni do ręki. Zwroc uwagę czy jest nastawa na ogień pojedynczy.
Najważniejsze to chyba spokój, nic na szybko, spokojnymi i pewnymi ruchami dasz odczuc, że wiesz co robisz to zawsze na plus
Ogólnie słyszałem, że teraz komisja dosyć sympatyczna, specjalnie nie szkodzi
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: a może głupie pytanie nie wiem ale gdzie oddawać strzał kontrolny jeśli "kierunek bezpieczny" to np. ściana a nie kulochwyt? Chodzi mi konkretnie o rozkładanie i składanie broni, nie strzały, wiadomo

mnie czeka Wrocław za parę miesięcy :3
  • Odpowiedz
@assninja: jak wskażą Ci ścianę jako kierunek bezpieczny przy rozkładaniu broni to tam kierujesz lufe i w te stronę tez oddajesz strzał kontrolny. Na tym etapie nie będzie załadowanej broni, to taka formalność, że znasz zasady bezpieczeństwa i nie będziesz omiatał lufą wszystkiego dookoła
  • Odpowiedz
@P_O_T_E_Z_N_Y__G_E_J: a właśnie jeszcze mnie uczyli by całą obsługę broni typu wypinanie magazynka, zrzucanie zamka, opuszczanie kurka w bocznej, bezpieczniki etc robić lewą ręką. I żeby przed/po wyjęciu magazynka wsadzić palec tam gdzie się go wpina żeby się upewnić że nic tam nie ma xD
  • Odpowiedz