Hej Kojarzycie czy korzystając z Teams w pracy na laptopie służbowym i aplikacji Teams na telefonie można na aplikacji na telefonie ustawić automatycznie jakaś niewidoczność w godzinach poza pracą, tak aby można było korzystać z Teams po pracy ale żeby nie było widać zielonej dostępnej ikony koło awatara?
@jakis_login no okej rozumiem że mogę ręcznie przestawić status ale to znaczy że jeżeli pracuje służbowo na telefonie i na laptopie no ale po 16:00 jestem tak zwany status wolny to znaczy że każda wejść na teamsa po godzinie 16:00 będzie pokazywało że jestem online w XXI wieku?
Nie ma opcji w aplikacji aby ustawić status jakiś niewidoczny z automatycznie po godzinie 16:00, albo z dala od komputera po godzinie 16:00
@Kaolin28: jeśli uruchamiasz teamsy na telefonie, to automatycznie status zmienia się z "away" na "online". To jest analogia do tego, jak nie używasz komputera przez jakiś czas i jesteś "na żółto", a po poruszeniu myszką sam status wskakuje na "zielony". Od biedy możesz w outlooku ustawić working hours, ale nie jestem pewien, czy to wpływa na status na teamsach.
Natywnie więc takiej opcji po prostu nie ma :) Dlatego ja
@jakis_login właśnie working hours możliwe że to ma przełożenie na Teams bo to ten sam ekosystem praktycznie. Dzięki spróbuję ( ͡°ʖ̯͡°)
Kojarzysz czy w working hours można ustawić też, żeby np. dostawać powiadomienia ale tylko od wybranych osób, a poza tym przedziałem ustawić inne powiadomienia push up?
@jakis_login podobno są osobno dwie opcje i muszę je sprawdzić. Jedno to jest working hours o czym rozmawialiśmy na Outlook i ustawienie tych godzin pracy powoduje generalnie tylko zablokowanie okien wstawienia spotkania poza tymi godzinami i w kalendarzu okienka poza godzinami pracy robią się szare.
Druga opcja to na Teams są ustawienia podobno które nazywają się odwrotnie czyli after hours i w podanych godzinach gdzie się nie pracuje zaznacza się żeby
Kojarzycie czy korzystając z Teams w pracy na laptopie służbowym i aplikacji Teams na telefonie można na aplikacji na telefonie ustawić automatycznie jakaś niewidoczność w godzinach poza pracą, tak aby można było korzystać z Teams po pracy ale żeby nie było widać zielonej dostępnej ikony koło awatara?
#microsoft #office365 #teams #microsoft365
Nie ma opcji w aplikacji aby ustawić status jakiś niewidoczny z automatycznie po godzinie 16:00, albo z dala od komputera po godzinie 16:00
Natywnie więc takiej opcji po prostu nie ma :) Dlatego ja
Kojarzysz czy w working hours można ustawić też, żeby np. dostawać powiadomienia ale tylko od wybranych osób, a poza tym przedziałem ustawić inne powiadomienia push up?
Druga opcja to na Teams są ustawienia podobno które nazywają się odwrotnie czyli after hours i w podanych godzinach gdzie się nie pracuje zaznacza się żeby