Wpis z mikrobloga

No a gdzie mam parkować? Przeciez da sie przejechac, a jakby co to prosze dzwonic, skoncze jesc, ubiorę sie, zejde i przestawie. Wielkie mi halo. Za robotę sie wez, a nie na policję dzwonisz konfidencie

#heheszki #konfitura #samochodoza
A330 - No a gdzie mam parkować? Przeciez da sie przejechac, a jakby co to prosze dzwo...

źródło: 1000028120

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przecie przejdzie

@RobertPupica: Panie a po co do pożaru jechać jak najszybciej?
Już i tak się pali, a to że jedziem 10km/h pomiędzy szrotami na osiedlu to nie ma znaczenia, przeca się już poli
  • Odpowiedz
@pietrek16: witam, pewnie nigdzie ( ͡º ͜ʖ͡º)

A tak serio, to patrząc na to zdjęcie to pewnie po lewej, na ulicy. Takie "cumowanie" na chodniku nie ma sensu. Ani samochód nie przejedzie normalnie po chodniku, ani pieszy nie ma chodnika całego dla siebie. I owca zjedzona i wilk upolowany.
  • Odpowiedz
nie przejedzie normalnie po chodniku

Oczywiście po ulicy. Chodziło mi, że tak czy owak będzie musiał poczekać, jeżeli będzie jechać ktoś z drugiej strony, więc równie dobrze może stanąć na ulicy nie zajmując chodnika i nie robiąc w nim kolein.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@r333m4k444: dlatego jest jak jest. Bo sie przyzwyczailiście że trzeba fikac koziołki na chodniku żeby przejsc, bo normą są połamane od aut płyty albo powgniatana kostka, a auto straży pożarnej musi powoli przeciskać się między niepoprawnie zaparkowanymi gruzami
  • Odpowiedz
  • 0
@A330 straż powinna mieć prawne przyzwolenie na taranowanie i zwolnienie z odpowiedzialności .. na wzór ratowników oraz każdego kto udziela pierwszej pomocy..
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@xmas78: powinna, a rzeczywistość jest taka, że "poszkodowany" idzie do sądu i to straż musi udowodnić że musiała staranowac auta
  • Odpowiedz