Wpis z mikrobloga

#mecz #ekstraklasa Pora na typowy Ekstraklasowy wysryw. Dzisiejszy temat : Oskar Pietuszewski, a raczej skupienie się na medialnej sraczce wokół niego.

Taka medialna sraka to będzie prawdziwy test wytrzymałości dla takiego zawodnika. Nie dość, że jest bardzo bardzo młody (lat 17 skończone w maju), to faktycznie wyróżnia się na tle reszty młodych "gwiazd". Ale no właśnie jest młody, sam pamiętam jaki śmietnik miałem we łbie w tym wieku, a nie miałem na sobie skupionych reflektorów i pełnego stadionu, nie gadał o mnie cały kraj i nie udzielałem wywiadów. Gościa w zasadzie powinni w klubie traktować jak jajeczko. Ale nie pod względem potencjalnej kontuzji (a jakaś kiedyś się na pewno trafi), tylko pod względem tego, żeby mu psycha nie siadła. Bo Pietuszewski tak naprawdę jest dalej żółtodziobem, dzieciakiem a już medialne k------o stawia oczekiwania, tu już p------ą o powołaniu do kadry xD. I budują narrację jakby on był już wielką gwiazdą z przyklepanym dorobkiem.

On ma wszystkie papiery, żeby kimś takim być w przyszłości, ale na razie nie jest.

IMHO najlepsze dla Jagiellonii i Pietuszewskiego to jest następne 2-3 może nawet 4 lata współpracy i wypuszczenie go w świat jako gotowy produkt z certyfikatem "Made in Jagiellonia", a nie jako "rozwojowego zawodnika", który pójdzie do nie wiem...Chelsea xD po czym go wypożyczą c--j wie gdzie.

Teraz tylko czekam jak na miniaturkach meczyków czy weszło podczas pucharowych czwartków będzie Pietuszewski zamiast Pululu czy Imaza. A będzie na 1000%. J---ć was medialne kundle xD
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach