Wpis z mikrobloga

#wroclaw ostatnio trochę pytań o podwrocławskie sypialnie i dojazd, więc dorzucę jeszcze od siebie - Mirków/Długołęka,jak wygląda dojazd pociągiem na Głowny? Autobus mocno stoi w korkach z tego co wiem, więc tego nie biorę pod uwagę.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Riderofthesztorm: z mojego riserczu wynika, ze najbardziej zapchane są północny wschód(psie pole, Długołęka, Mirków), południowy wschód(Brochów, Siechnice). W sumie to by się zgadzało bo tam pełno Ukraińców też się wprowadziło. Jak masz możliwość to najlepiej wychodzi zachód, południowy zachód, poludnie i północ(choć na północy poza Obornikami to nie ma ciekawych ośrodków.
Szkoda że na zachodzie bardzo kiepskie osiedla są. Typowa komuna, wiadomo jacy ludzie w takich blokach. Najlepiej to Leśnica,
  • Odpowiedz
@Riderofthesztorm: no pociągi dosyć mocno zapchane są rano ale w sumie jak się wsiada w Mirkowie to jest jeszcze często szansa żeby usiąśc.. Szkoda, że KD jeździ rzadko bo mają fajne, nowoczesne i czyste pociągi.. Ja w sumie głownie jeżdzę autem i jak się wyjeżdza rano to całkiem szybko można przejechać przez miasto. Wracam często obwodnicą bo pracuje na zachodzie Wrocławia i to jest loteria - jak nie ma remontu/wypadku
  • Odpowiedz