Aktywne Wpisy

Common_Rail_1337 +438
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz
ATAT-2 +231
Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
źródło: image
Pobierz

Tylko teraz trzeba rozdzielic kilka rzeczy, czy chcesz pracowac na statkach handlowych czy platformach wiertniczych i statkach typu offshore. Do tych drugich jest troche inaczej, bo zalezy czy to statki z napedem czy barki itp.
Jak chcesz po prostu pracowac na statku to mozesz nawet nie bedac oficerem, ale wtedy to stawki slabiutkie tylko 3k
@Pkrny: No ale co to zmienia, planujesz jakąś wielką karierę robić w tym i nie zdążysz przed emeryturą? Pewnie spora część w tym wieku będzie bardziej doświadczona, ale to nie ma żadnego znaczenia. Jeśli masz chęci, siły i nie przeszkadzają ci niższe zarobki początkującego, to bzikaj
Po trzydziestce też jest świat, a nowych
Może być ciężko wbić się od razu na offshore ale pasazery czy ro-ro to już lepiej. Zawsze zarobisz tu dwa razy więcej niż na kontenerowcu (marynarz młodszy czyli OS na u mnie 3500 euro na rękę). Idź lepiej na studia zaoczne bo trwają kilka tygodni ciągiem.
Będziesz miał czas na zarobienie
Tylko że jest u mnie jeden problem, nie mam matury:-/ błąd młodości, wystraszyłem się ustnego i matmy i zwyczajnie nie poszedłem 🤦
Mam odłożone trochę pieniędzy + ewentualna sprzedaż auta i motocykli, czego oczywiście wolałbym uniknąć, ale jeśli zaszła by taka potrzeba.....
Oczywiście że mam pytania, chętnie się dowiem jakie są zarobki jako oficer, ile czasu Ci to zajęło, jak długie są kontrakty, czego unikać i ewentualnie