Aktywne Wpisy

tesknilam_ +433
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +477
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

#pracbaza #korposwiat #praca #niebieskiepaski #rozowepaski
A to była wtedy rzadkość. Cały kraj robił na czarno żeby zbudować ogromny majątek januszom ciemciembiorcom.
Dzisiaj dzieci tych januszy mają po 50 mieszkań, bo starzy dali kasę plus kontakty przy wykupie panstwowych mieszkan po znajomościach korupcyjnych.
Nie osuzkujmy się, ci ludzie to banda zlodzieji która rozgrabila ten kraj ale jedyne co się od nich słyszy to że mają ciężką i są solą
@MistrzKowalski: no właśnie robili to na yolo xd czyli c-----o
jedni kradli i tworzyli fortuny i było super, a 2/3 społeczeństwa biedowało od 1 do 1 i całe rodzeństwa chodziły w jednej bluzie i jednej parze spodni xd
@LuznaPusi: to pokazuje, że mimo wszystko można było mieć dzieci. Miałem w 1990 roku 22 lata i drugie dziecko w drodze a moja firme sprywatyzowali i zaczęła się robić chujnia. I trzeba było zyc dalej.
@MistrzKowalski: xD dzieci można mieć nawet w afrykańskiej wiosce albo w gazie teraz
@MistrzKowalski: no i właśnie dokładnie o to chodzi - teraz mental w stylu "zróbmy dziecko, a resztą będziemy się martwić później" to powód do wstydu (i słusznie) zamiast do dumy
Zgadzam się - machnięcie dziecka na oślep to nic mądrego. Ale odwlekanie tego w nieskończoność (abstrahując od aspektów zdrowotnych) zasłaniając się tysiącem argumentów od niestabilnej sytuacji gospodarczej, brakiem idealnego partnera oraz sytuacją finansową też nie jest godne stawiania na piedestale ale od kiedy dzieci są pokazywane jako obciążenie to ta narracja wchodzi jak w masło.
źródło: 1000011464
Pobierz@ThinkBackwards: Ale to trzeba mieć dzieci? Właśnie o to chodzi xd Demografia ma znikome znaczenie dla kogoś kto nie chce mieć dzieci
Więc generalnie jeśli ktoś odwleka robienie dziecka to brzmi jakby tak w rzeczywistości niezbyt chciał je robić i w takiej sytuacji godne pochwały jest wstrzymanie się od tego (i mówię tu o tym, że to dobre i z perspektywy rodzica i z perspektywy
Bez hejtu, wręcz odwrotnie. Zawsze staram się wypytać starszych jak sobie radzili w tych trudnych czasach.
Moi Rodzice to budżetówka (nauczyciel), tam było w miarę przewidywalnie.
Ale jak radzili sobie ludzie gdy zamykali zakład za zakładem?
Moja znajoma z Łodzi miała problem z 1 pracą, mimo znajomości 3 języków obcych perfekt(ang,niem,fr), dopiero w Wwa coś znalazła i jeździła codziennie kilka