Na wykopie od rana nagonka na lekarzy a najczęściej wśród hejterów są jakieś niedouczone barany jak programiści czy inne piwniczaki. Jeszcze raz powtórzę: TRZEBA BYŁO IŚĆ NA LEKARSKI. Tak, są limity. Tak, żeby się dostać trzeba mieć dobre wyniki/znajomości. Tak, nie wystarczy umieć klikać w komputer. Medycyna jest 1000x bardziej skomplikowana niż wasze gierki na telefon i stąd wysokie zarobki. Po prostu do tego zawodu nadaje się 0,00001% najbardziej wartościowych osób.
@kukold: miło, jakby lekarz, ktory stawiał bledna diagnozę i nie wysłał mnie od razu do szpitala, poniósł za to odpowiedzialność, bo no prawie mi się zmarło. Miło, jakbym nie musiał płacić za prywatne wizyty po to by na przykład ten sam lekarz później mnie zoperował. (wprost lekarze ze szpitala mi powiedzieli, żebym przygotował do 5000zl na prywatne wizyty :) )
Obskoczylem trochę szpitali, kardiologów, jedynie w znanych szpitalach wojewódzkich się do
@kukold: Ty jesteś jakimś trollem? Ukończyłeś jakąś uczelnię techniczną skoro wiesz że ,,Medycyna jest 1000x bardziej skomplikowana"? Chłopie wiesz jak bardzo skomplikowane jest oprogramowanie takiego tomografu siemensa dajmy na to? Ten software piszą właśnie programiści. Wielkie zespoły. Trzeba zastosować algorytm rekonstrukcyjny, najczęściej FDK (Feldkamp-Davis-Kress) czyli Akwizycję danych i transformatę Radona, Ważenie wstępne, Filtrację splotową, Ważoną projekcję wsteczną. Zobacz jak wyglądają wzory. To trzeba zaimplementować w maszynie aby działała. Jak możesz
@Rustyyyy: Tak, pracowałem, ale płacono mi za budowanie modeli MLowych a nie rozpoznawanie linuksów. Po prostu średnio raz w miesiącu się coś z nimi psuło i musiałem się zmienić w sysadmina na parę(naście) godzin.
Na szczęście później powstał docker i teraz mam normalnego windowsa a problemy
@Rustyyyy: Z nim @kukold szkoda się wdawać w rozmowę. To jest albo jakiś troll (mam nadzieję). A jeżeli faktycznie to lekarz to powiem to łagodnie ,,nie jest zbyt bystry" ( ͡°͜ʖ͡°)
@hooligan166: Przesadzona reakcja na przesadzony problem, jednak jest w tym wpisie sporo prawd. Problemy systemowe są po raz setny zwalane na pracowników, a nie polityków czy system. Jak nie nauczyciele to lekarze. Tak tak, wszyscy to złe pasożyty tylko nie ci uciśnieni politycy.
Lekarz się spóźnia
Z bólem d--y robi cokwliek
Moja matka miała problem z macica i jelitami
Lekarz Na końcu mówi taka
Miło, jakbym nie musiał płacić za prywatne wizyty po to by na przykład ten sam lekarz później mnie zoperował. (wprost lekarze ze szpitala mi powiedzieli, żebym przygotował do 5000zl na prywatne wizyty :) )
Obskoczylem trochę szpitali, kardiologów, jedynie w znanych szpitalach wojewódzkich się do
Zresztą ci informatycy z Bożej łaski nie ogarniają prostej obsługi komputera
https://wykop.pl/wpis/83242271/dziwne-u-mnie-dziala-o-o-linux-windows-komputery-p/strona/3#288007671
Na szczęście później powstał docker i teraz mam normalnego windowsa a problemy
Problemy systemowe są po raz setny zwalane na pracowników, a nie polityków czy system.
Jak nie nauczyciele to lekarze. Tak tak, wszyscy to złe pasożyty tylko nie ci uciśnieni politycy.
P: Zle się czuje.
D: A w sumie to nie wiem co panu jest, proszę zrobić badania krwi, tarczycy.
P: