Wpis z mikrobloga

Na wykopie od rana nagonka na lekarzy a najczęściej wśród hejterów są jakieś niedouczone barany jak programiści czy inne piwniczaki. Jeszcze raz powtórzę: TRZEBA BYŁO IŚĆ NA LEKARSKI. Tak, są limity. Tak, żeby się dostać trzeba mieć dobre wyniki/znajomości. Tak, nie wystarczy umieć klikać w komputer. Medycyna jest 1000x bardziej skomplikowana niż wasze gierki na telefon i stąd wysokie zarobki. Po prostu do tego zawodu nadaje się 0,00001% najbardziej wartościowych osób.

• 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kukold: ale p---------e, na top studia techniczne też trzeba było mieć w okolicach 100 wyniki z matmy i fizyki na maturze, a perspektywy po nich mizerne w porównaniu do branży, w której prawa wolnego rynku nie obowiązują, liczy się tylko dobro konowała
  • Odpowiedz
@kukold: a nie widzisz problemu w tym, że trzeba mieć znajomości? I jaki jest cel limitów, skoro te Twoje 1000x większe skomplikowanie powinno odsiewać słabych. Co więcej, jakim prawem mam płacić 300 zł za 10/15 minut wizyty, w czasie której nie dowiem się niczego, albo dostanę u laryngologa/dermatologa/ celowany na pałę lek, który może pomoże, a może nie.
0 odpowiedzialności lekarza i tego popisowego "1000x" też nie widzę na normalnej
  • Odpowiedz
  • 0
@Kuduro: nie, nie widzę problemu. Moi rodzice nie po to całe życie pracowali w zawodzie żeby teraz wygryzł mnie jakiś mariuszek co mu się udałó dobrze napisać maturę z biologii. Takie jest życie, nie każdy może mieć to co chce.
  • Odpowiedz
ale p---------e, na top studia techniczne też trzeba było mieć w okolicach 100 wyniki z matmy i fizyki na maturze, a perspektywy po nich mizerne w porównaniu do branży

@MichuTop: To skoro wykręciłeś 100 z matmy i fizyki na maturze to trzeba było to zrobić z Chemii i Biologii, byłbyś bogaty. Zresztą może coś się zmeniło, jak ja studiowałęm ponad 20 lat temu to fakt, trzeba było mieć dobre wyniki
  • Odpowiedz
  • 5
@kukold Nostryfikacja lekarzy zza Buga rozwiąże problem. I tak, nie mam problemu żeby być przez K kich leczony. Dogadam się.

Po moich doświadczeniach z lekarzami nie mam dla tego sortu Polaków nawet odrobiny szacunku. My jesteśmy dla nich worami mięsa, i przepustką w dobrobyt. Więc nie mam żadnego problemu z tym żeby tę kaste rozbić.
  • Odpowiedz
@saib75: a potem będzie taki wykopek narzekał że ugabuga Ukrainiec lekarz na sorze nie zrozumiał o co chodzi pacjentowi i zmarł, a dyplom na Ukrainie kupiony ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie neguje tutaj Ukraińców bo masa z nich jest dobrymi lekarzami - neguje tutaj Twoje p---------e o rozbijaniu kasty xD
  • Odpowiedz
a nie widzisz problemu w tym

@Kuduro: Jest chińskie przysłowie, odpowiedni czas na posadzenie drzewa był 20 lat temu.
Mamy tu do czynienia z jawną dezinformacją oraz taktyką dzielenia my-oni.
Widać to jak na dłoni, ktoś specjalnie robi nagonkę na lekarzy.
A to, że Polacy to naród zawistników i donosicieli, ta spirala s----------a sama się kręci.
  • Odpowiedz
@RedTiger: Są pewne widełki pomiędzy ignorowaniem problemu, a nagonką. Lekarze to są ludzie jak każdy inny i tak powinni być traktowani. Niech zarabiają więcej, ale te zarabianie ponad 10x minimalnej i więcej niż za granicą, to już patologia, bo cierpią na tym ludzie. To nie jest zawód jak każdy inny, gdzie np. mogę nie mieć samochodu i żyć.

@goodlife1: Poprzez znajomości się nie dostaną, ale w kwestii utrzymania
  • Odpowiedz