Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z humorem w związku?
Mam dość nietypowy problem w #zwiazki.

Jestesmy malzenstwem po 30stce. Jest lepiej niz gorzej, wiadomo wzloty i upadki. Ale tydzien temu poklocilam sie naprawde mocno z mezem. Wylaly sie wiadra pomyj trzaskania drzwiami. Szczegoly nie sa zbyt wazne ale po klotni maz podszedl i powiedzial " ja chciec sie pogodzic". Dla mnie to byl troche oczyszczajacy atmosfere zart, a potem juz wieczorem tak mowil "ja chciec obejrzec film ale rano miec wczesnie praca" itd. jeszcze w tej konwencji to bylo ok. Ale następnego dnia jak przebieral dzieciaka do szkoly to z nim gadal normalnie a dla mnie "ja cieszyc sie ze widziec zona" !! I potem dalej sobie robil te jaja przez caly tydzien. Wczoraj zmarnowal mi sobote. Dzisiaj jak chce poruszyc temat on mowi "ja nie rozumiec trudne tematy, ja chciec byc blisko ciebie." Wlasciwie na kazda zaczepke. No ok ale dla mnie ten dowcip przekracza juz granice zenady. Plus mowi "ty mowic do mnie prosciej tak zeby ja zrozumiec".

Co zrobic bo to bylo spoko przez jeden dzien ale tak jest od tygodnia i zwariuje

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzksieciem: no ale ona akustyku nie odmówila nigdzie podania szczegółów, tylko po prostu ich nie podała. co zresztą i tak by nie miało sensu, bo mielibyśmy tylko jej punkt widzenia, który od razu byście podważyli bo łełełełełełełe BABA
  • Odpowiedz
dziękuję że lepiej wiesz co bym zrobił.

Skoro tak dobrze wiedzieć co ludzie odpowiedzą i jak będą reagować, to po co w ogóle pytacie i wchodzicie w interakcje?

@Niebadzksieciem: i zapewne nie widzisz kompletnego braku logiki w tych dwóch zdaniach xD
  • Odpowiedz
@Cadfael: no tak. Jak w jednym zdaniu twierdzę że super że wiesz jak zareaguje, a w drugim pytam, że skoro z góry wiesz co zrobię to po co w ogóle rozpoczynasz interakcje, to te dwie rzeczy są ze sobą w ogóle nie połączone logicznie w żaden sposób. Jedno wcale nie wynika z drugiego, pomimo że odnoszą się do tego samego zjawiska
  • Odpowiedz
@Cadfael: no tak, to tak różne zdania że często używane zamiennie by uniknąć powtórzeń. Jak jedna osoba powie, że nad jeziorem rozpoczęła kąpiel, a druga zapyta czy już weszła do wody, to będziesz się kłócić że w języku polskim między tymi wydarzeniami jest spora różnica? Kurcze, może rzeczywiście słabo znam język polski i wymyśliłem taki termin jak "parafraza", a takie zjawisko nie istnieje i nigdy nie istniało. Tak samo jak
  • Odpowiedz
@Cadfael: chcesz dalej się czepiać szczegółów językowych i projektować na mnie swoją niewiedzę o języku, czy jednak odniesiesz się do meritum mojego pytania? Bo na razie jedyne co widzę że w odpowiedzi na niewygodne pytanie zaczekać używać ad personam i innych sofizmatów
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem: typie, ja wiem, że spektrum nie wybiera, ale naucz się dostosowywać język którego używasz do rozmowy xD i dalej nie kumasz o co sie d-------m, i zamiast zapytać to brniesz w coraz absurdalniejsze tłumaczenia.

• Odpowiedz
@Cadfael: czyli rozumiem że wskazanie że jest takie zjawisko jak używanie liczby mnogiej przy zwracaniu się do jednej osoby istnieje jako forma grzecznościowa na twoje czepianie się, że zamiast użyć liczby pojedynczej użyłem mnogiej i niby nie znam przez to języka to poplątanie się? Czy ty chcesz bym zaczął do ciebie mówić jak facet z opisu autorki, używając bezokoliczników? XD
  • Odpowiedz
@Cadfael: swoją drogą - fajnie że wskazywanie zasad języka polskiego w odpowiedzi na zarzut mieszkania zasad języka polskiego to dla ciebie absurd :) ktoś tu chyba nie chce znać języka który używamy i nie jestem to ja.
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem: spektrum wjeżdża mocno. dalej nie rozumiesz o co chodzi i desperacko zasłaniasz się polskim.

istnieje jako forma grzecznościowa

no, podaj jakiś współczesny przykład używania liczby mnogiej jako formy grzecznościowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Cadfael: możesz wreszcie przestać gadać z tym idiotycznym sarkazmem ?
Największy toksyk na tym portalu będzie radził ludziom co ma robić, jeszcze z taką nienawiścią do mężczyzn (co jest hipokryzją, bo jebiesz za to samo mężczyzn).

Ale ty musisz mieć smutne życie, różowa pokrako.
  • Odpowiedz