Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +59
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

#shitonetsays #heheszki #onet
źródło: temp_file487129995401624981
PobierzSugerujesz że wtedy w stosunku do wynagrodzeń samochód czy mieszkanie było tańsze?
@saib75: nie wiem, ale jak podzielisz odpowiednie liczby to wychodzi podobnie XD oj chyba nie byłeś tym inżynierem po studiach
Ale nie szkodzi dziadek, widać że się zatrzymałeś 30 lat temu przy wzdychaniu do benzyny po 1,5zł i
@Trzesidzida: no i prawidłowo, jak dzwoni do mnie nieznany numer to też nic nie mówię dopóki odsuną dzwoniąca się nie odezwie, a Zetką nie jestem. W 90% to boty
@saib75: 2-3 tys. na rękę w latach 90? Tyle przeciętny inżynier zarabiał dopiero 20 lat później. A kawalerka obecnie to bliżej 400-500 tys. Typowe urojenia - niby żyłeś w tamtych czasach, ale już chyba wiek przeszkadza we wspomnieniach
-grupa "AFK" czyli żywe zombie, siedzą w telefonach lub komputerach, generalnie uciekli przed rzeczywistością do świata wirtualnego: gry, instagram, fortnite, itp.
-grupa "depresantów" czyli ci, którzy się obudzili i dotarło do nich, że ile by nie z----------i to nigdy nie osiągną tyle co ich rodzice czy dziadkowie. Każdy większy problem w pracy ich zawiesza bo analizują czy jest sens
Sralo
No właśnie - z Twojej perspektywy. To tak samo jak teraz wypowiadała by się osoba z IT czy jakichś usług, gdzie zarobki są wysokie w porównaniu do ogółu społeczeństwa. Dla takiej osoby teraz też samochód da się kupić, kredyt da się spłacić. Ale to nie oznacza że społeczeństwo jako całość ma tak samo. Dane pokazują że
Jak ktoś puka do drzwi mieszkania to po otworzeniu też nie witam się pierwszy xD
XD