Wpis z mikrobloga

Niech AI zastapi w koncu tych techbrosow xD Troche to zasatanawiajace, ze mozna byc inteligentnym, a wciaz pisac takie glupoty pod wlasnym nazwiskiem.

Btw. Wystarczy, ze korpo zacznie wyplacac nadgodziny, to ludzie chetnie sie poswieca, zeby np. potem nadplacic kredyt

#pracait #praca #it #kapitalizm
BrakWolnegoLoginu - Niech AI zastapi w koncu tych techbrosow xD Troche to zasatanawia...

źródło: Screenshot_2025-09-29-06-22-36-169-edit_com.android.chrome

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tonawegla

@BrakWolnegoLoginu: w Chinach tyle godzin co on piszę to pracują na taśmie a nie w "sektorach technologicznych"...

Wbrew pozorom większość Chińczyków pracuje bardzo podobnie do Europejczyków

Jest dokładnie odwrotnie. 996 jest właśnie popularny w firmach technologicznych - zarówno dużych
  • Odpowiedz
@kotbehemoth: bardzo dużo współpracuje z Chińczykami, wyrobnicy na produkcji faktycznie tak mogą robic ale jakiekolwiek stanowisko do kontaktu z klientami / kierownicze / specjalistyczne pracuje podobnie do nas i zapomnij ze coś załatwisz w weekend czy po 17/18.

Zaznaczam jedna bardzo ważna rzecz o której wykop zapomina... praca w korpo na produkcji to nie praca w "korpo" to raz a dwa, klepanie kodu na entry lvl/mid stanowisku albo robienie na
  • Odpowiedz
  • 0
@BrakWolnegoLoginu problem w rozumieniu takich "siurków" jak ty i reszta komentujących jest taki, że wy nie rozumiecie tego co napisał.
MOŻESZ pracować tyle ile chcesz, a nie że MUSISZ pracować więcej.
Pracujesz więcej sam z siebie, dostajesz więcej kasy. Proste.

Wykopkowe myślenie jest takie: pracować 4 dni, a dostawać kasę za 5.

W ten sposób jedni mają miliony, a wy kółeczka adoracji "tych, którym nic w życiu się nie udaje"
  • Odpowiedz
  • 0
@BrakWolnegoLoginu zadziwiające, że jestem jednym z mniejszości, która nie narzeka tutaj na standard życia i zarobki.
Pracuję ile chcę, kiedy chcę. I przyjmuję oferty jakie chcę. Można :)
  • Odpowiedz
  • 1
@BrakWolnegoLoginu: Takie podejście można mieć w startaupie amerykańskim, gdy masz pensję podstawową ale oprócz tego udziały. To wtedy faktycznie pracujesz na siebie i możliwe duże zyski w przyszłości. Ale zajeżdżać się w normalnej pracy?... Zresztą, nie można być produktywnym długi czas. Można krótko - powiedzmy kilka dni - ale nie utrzyma się wysokiego tempa w skali tygodniowej czy większej.
  • Odpowiedz
@fervi: ok, kumam, mam nadzieje że to nie acc..>. ;)
ps. pracuję z ludźmi z acc..> i jakoś strasznie nie narzekają, ale my robimy w serwisie, a nie w deve..
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: dzięki za troskę. Od 18 lat pracuję w najbardziej wyśmiewanym w polskim IT języku #cobol i choć nie czuję się dinozaurem, to fakt, wiele rotacji w tej pod-branży nie ma, choć od jakiegoś czasu wszyscy chcą do chmury :))
  • Odpowiedz