Wpis z mikrobloga

• 0
@wypokowy_expert brzmi jednak na serwis AGD zatem . skąd zmywarka zaciąga wodę wtedy , zakręcenie zaworu głównego dopływu wody do zmywarki coś da do czasu naprawy czy to jest właśnie ten zawór ?
  • Odpowiedz
@kumulunga odpływ, może gdzieś wąż zagięty. Obejrzyj wąż czy nie zagięty, jak będzie ok to nastaw ją jeszcze raz i jak będzie oddawała wodę to odkręć wodę w kranie, u mnie to wystarczyło jak miałem taki problem
  • Odpowiedz
  • 0
@wypokowy_expert tak wyłączona , w nocy o drugiej i gdzieś tak po południu dziś, używana była kilka dni temu poprzednio i wtedy cała woda zeszła do zera ,, zatem trochę to dla mnie odjechane , dlatego myślę czy to nie kwestia jakiejś "cofki"
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert odpływ jest zatkany, woda wylatuje na kuchnię. Wywala błąd. Woda stoi na dole bo wywaliło błąd. Najprostsze, najszybsze i najtańsze co może zrobić to włączyć ją jeszcze raz, żeby wypompowało wodę, jak odkręci jednocześnie wodę w kranie być może to wystarczy żeby się odetkało. Oczywiście może nie wystarczyć i będzie trzeba przeczyścić odpływ. Jeśli to nie pomoże dopiero wtedy trzeba kombinować czy to elektrozawór
  • Odpowiedz
@kumulunga: to ja już nie wiem co tu ma do rzeczy odpływ. Jeszcze dla próby można by zrobić stress test, napuścić pełen zlew wody i potem odkorować, jeszcze jeśli to dom to spuścić wodę wyżej jeśli jest jakieś piętro.
  • Odpowiedz