Wpis z mikrobloga

Co byscie zrobili jakbyscie jutro obudzili się z mocą Supermana.
Nieograniczona siła, niezniszczalność, szybkość, wzrok przenikający przez materię, możliwość latania.

Pytanie brzmi: co byście zrobili z taką mocą?
Czy próbowalibyście zakończyć wojny i konflikty, pomóc ludzkości w rozwoju, walczyć z niesprawiedliwością?
A może uznalibyście, że człowiek nie powinien ingerować w globalne procesy i skupilibyście się na własnym życiu?

Na ile w ogóle jedna jednostka z absolutną mocą mogłaby zmienić świat, a na ile stałaby się źródłem nowych problemów i zależności?

#pytanie #filozofia #rozkminy #rozkminki
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na ile w ogóle jedna jednostka z absolutną mocą mogłaby zmienić świat, a na ile stałaby się źródłem nowych problemów i zależności?

@oldsox: nie da się zakończyć konfliktów. Kończąc jeden rozpoczniesz inny, bo zawsze kogoś wzmocnisz/oslabisz w regionie. Poza tym rządy bardzo szybko uznają, że mogą wszystko, bo zawsze ujdzie im to na sucho.
Ja bym miał to w dupie i użył mocy do wzbogacenia się.
  • Odpowiedz
  • 0
Osobiście w swojej naiwnosci bym probowal zakończyć wojne na Ukrainie, mlze w Gazie? po części racje bym kogoś wzmocnił szczególnie w Gazie, co do Ukrainy bym sie bal ze zaczął bym 3 wojne światowa albo nuklearna? A co zarabiania to w sumie w jaki sposób? Nic mi na szybkiego do głowy nie przychodzi? Oczywiście będąc anonimowym
  • Odpowiedz
wzrok przenikający przez materię

A co zarabiania to w sumie w jaki sposób?

@oldsox: h----d w mieście, szukanie np. złota, zawsze też możesz walić laserem w zbiornik ciepłowni i zarabiać ogrzewając domy xD
Najemnik, cyngiel itd. łapiesz na hol jeden statek i masz więcej kasy z oszczędności paliwa i czasu niż normalnie przez całe życie zarobisz a podrzucenie satelity na orbitę to dopiero easy money
  • Odpowiedz