Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +73
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +25
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

#leasing #finanse #dzialalnoscgospodarcza
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
https://jakipit.pl
Myk dobry jest taki że teraz kupujesz auto np na zasadach ogólnych, wpłata własna 45% i wrzucasz to w koszty i w pryzszłych latach możesz to oldiczyć od podatku już na ryczałcie od przychodu( jednego roku maks 50%)
przy przyzwoitych dochodach z JDG raczej ten ryczałt 14% będzie najlepszy. Tak jak napisałem opcja z tym aby teraz załozyć JDG i wydać
Ale jakbyś miał 24 tys kosztów rocznie to już zasady gólne albo liniowy zaczyna wychodzic lepiej.
Ja jednak na Twoim miejscu zrobiłbym tak że zakładasz JDG teraz np zasady ogólne lub liniowy wszystko jedno, bierzesz auto w leasing z możliwie duża wpłatą własną, telefony dla żony i siebie, może nowy laptop i