Aktywne Wpisy

Maly_Jasio +266
Dzień dobry. Chciałem się tylko pochwalić, że w wieku 43 lat dorobiłem się 90m2 bez kredytu we Wrocławiu w spokojnej dzielnicy. Dziękuję

Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
(nie chodzi mi o opodatkowanie programisty "wielkiego" bogacza co zarabia 10k).
#polityka #ekonomia #biznes
@Sants1: Normalnie. Przede wszystkim rząd powinien sprawić, że ludzie będą chcieli płacić takowe podatki w jakiś sposób sami z siebie.
Ale jak widzi ze placi wiecej i GOWNO z tego ma to jakos mu sie nie chce wiecej placic. I ciezko go bedzie zachecic.
@gorzki99: Kiedy ma lub widzi, że z tego są jakieś profity. Na przykład w przypadku bogatych osób mogą to być drogi lepszej jakości/tańsze autostrady bo ci ludzie chociażby dobrymi autami drogimi jeżdżą.
@Cztero0404: Jakos by mnie to nie przekonalo. Takich ludzi stac na autostrady i to co dla nas wydaje sie zdzierstwem dla nich nie istnieje. Skoro sa bogaci to maja we dupie czy za autostrade palca 10pln czy 40.
I dlaczego
@gorzki99: Nie zrozumiałeś, tu nie chodzi oto, że kogoś stać na płacenie za kilometr na bramce tutaj chodzi o jakość dróg.
@Cztero0404: Miras obudz sie. Pamietaj w jakim kraju zyjesz. Jesli bym zarabial miliony to dalej bym niechetnie placil tysiace dla mitycznej jakosci drog. Wiesz dlaczego:
1-bo ja place tysiace a inny zlotowki a ten inny korzysta czesciej niz ja
2- moge placic i dziesiatki tysiecy a drog dalej nie bedzie. Bo moje pieniadze
@gorzki99: To nie jest kwestia kraju w jakim żyjesz a co najwyżej twojego mentalu.
No ogólnie zgadzam się, podatki to taki trochę haracz. Ech szkoda, że świat jest jaki jest.
@Sants1: No nie. Bo to jest nieuczciwe i nielogicznie. A ja unikam braku logiki. Opodatkowanie bardziej tych co maja wiecej to populizm i emocje. A nie logika.
Podatki czy tam skladki musza byc. Tego nie neguje. Nie jestem kucem. Panstwo nie moze se drukowac pieniedzy w nieskonczonosc bo bedzie zle. Mi tylko chodzi o to ze nie moze byc