Wpis z mikrobloga

Jak to jest z tym alkoholem, tyle się czyta że młodzi odrzucają alko lub piją o wiele mniej.

Ja nie piję od roku (nie smakowało mi już nic + kace po 2 piwach, wcześniej typ weekendowego browarowicza), ale jakoś nie widzę w swoim otoczeniu osób pijących mniej lub w ogóle. Są to ludzie około 30tki - duży rozrzut: lekarze, zawody medyczne, prawnicy, korposzczury i kołchoźnicy.

Czy ta 'moda' jeszcze do Polski nie dotarła? Czy może dotyczy bardziej grupy 18-25? Bo ja dalej czuję się jak dziwak zamawiając w barze zerówkę xd

#a-----l #alkoholizm
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja zauważyłem ten trend w każdej grupie wiekowej, fakt u starszych osób jest to rzadsze niż młodych, ale już niemal nikt nie męczy Ci d--y, że z nim się nie napijesz tylko to akceptują
  • Odpowiedz
@Gomorakazowa: byłem miesiąc temu na weselu kuzynki urodzonej w 98 roku. Zabrakło piwa bezalkoholowego. Normalnego i wódki została ponad połowa tego, co było przygotowane.
Oststnio też widziałem artykuł, że Finlandia zluzowała przepisy dopuszczając a-----l 8% w normalnych sklepach. A mimo większej dostępności też ciągle im spada konsumpcja.
  • Odpowiedz